Mike Turner, ordförande för representanthusets underrättelseutskott, i talarstolen.
Mike Turner, ordförande för representanthusets underrättelseutskott, i talarstolen. Bild: Vasislisa Stepanenko

Varning för ”allvarligt säkerhetshot” i USA

Representanthusets underrättelseutskott har gått ut med en ovanligt varning. Det finns uppgifter om ”ett allvarligt nationellt säkerhetshot” och enligt uppgifter till ABC News handlar det om att Ryssland vill placera kärnvapen i rymden.

ANNONS
|

Mike Turner, ordförande för representanthusets underrättelseutskott, gick på onsdagen ut med att man hade fått uppgifter om ett ”allvarligt nationellt säkerhetshot”.

I ett brev till sina kongresskollegor skriver Turner att det handlar om en brådskande fråga ”med koppling till en destabiliserande utländsk militär förmåga”. Turner begär också att president Biden delar med sig av all information relaterad hotet, rapporterar CNN.

Kort efter Turners uttalande gav den nationelle säkerhetsrådgivaren en presskonferens, där han sa att ett möte med utskottet redan var inplanerat till på torsdag.

– Så jag är lite förvånad över att kongressledamot Turner gick ut offentligt i dag innan det planerade mötet, säger Sullivan enligt CNN.

ANNONS

Flera källor uppger för CNN att det nationella säkerhetshotet är ”mycket oroande och destabiliserande” och att hotet ska ha en koppling till Ryssland.

Enligt uppgifter till ABC News handlar hotet om att Ryssland vill placera kärnvapen i rymden. Vapnen ska ha riktats mot andra satelliter.

– Det är mycket oroande och känsligt, säger en av källorna.

ANNONS