Wagner: Vi har gripit berusad rysk officer

Det privata arméföretaget Wagnergruppen uppger att man fått gripa en rysk officer i Ukraina. Anledningen är att officeren öppnade eld mot ett av Wagnergruppens fordon, rapporterar BBC.

ANNONS
|

Wagnergruppen uppger att man fått gripa en rysk officer i Ukraina, rapporterar BBC. Enligt gruppen ska mannen ha öppnat eld mot ett Wagnermärkt fordon. I en video uppger officeraren att incidenten inträffade eftersom han var berusad och att han var arg på Wagnergruppen.

Det är i en video som Wagnergruppens pressgrupp lagt upp på Telegram som officeraren frågas ut. På frågan varför han inte gillar Wagnergruppen ska han ha svarat att ”han inte vet”.

Det är fortsatt spänt mellan Wagnergruppen och de reguljära ryska trupperna i Ukraina. Chefen för Wagner, Jevgenij Prigozjin, har vid flera tillfället kritiserat den ryska armén och dess ledning. Förra veckan kallade han bland annat den ryska arméns ledning för ”clowner”.

ANNONS

BBC uppger också att den gripne ryska soldaten i videon på Telegram påstått att hans egna män tidigare hade avväpnat en grupp av Wagnersoldater, men det är oklart om detta var en del i att han hade öppnat eld mot en Wagnerbil.

”Grädde på moset”

Strax efter gripande påstod Jevgenij Prigozjin att ryska armén minerat vägar runt staden Bachmut som Wagner använde sig av för att kunna lämna staden.

”Detta är bara som grädde på moset,” kommenterar han om gripandet av den ryske officeraren.

BBC uppger att det är svårt att verifiera Jevgenij Prigozjins påståenden om vad som inträffat eller inte. Men att videon och uttalandena visar på fortsatt splittring mellan Wagner och den ryska armén.

Bland annat har han under måndagen kommenterat att den ryska armén tappat mark i områden runt om Bachmut och att det är en ”skam”. Han har också vädjat att någon från den militära ledningen i Ryssland, så som landets försvarsminister Sergej Sjojgu, borde komma ner till Bachmut och fronten för att förbättra stridsmoralen.

– Ni kan göra det! Och om ni inte kan så kommer ni att dö som hjältar, säger han enligt BBC.

LÄS MER:Wagner: Vi lämnar över Bachmut nu

LÄS MER:Yuriy stred i skräckens Bachmut: ”Ett helvete”

LÄS MER:Detta har hänt i slaget om Bachmut

ANNONS