På bilden ses X-ägaren Elon Musk som nu väljer att lägga sig platt inför Brasiliens krav. Arkivbild.
På bilden ses X-ägaren Elon Musk som nu väljer att lägga sig platt inför Brasiliens krav. Arkivbild. Bild: Eraldo Peres/AP/TT

X vill tillmötesgå Brasiliens krav

ANNONS

Sociala medieplattformen X, med Elon Musk i spetsen, ser ut att ge upp – och vill tillmötesgå flera av de krav som Brasilien har satt upp för plattformen, rapporterar The New York Times.

X har sedan i slutet på sommaren varit förbjuden i Brasilien. Plattformen har portats från Apples och Googles appbutiker och i början på september fastställde landets högsta domstol beslutet.

Nu går alltså X med på att till exempel ta bort konton som brasiliansk domare bedömt utgör ett hot mot landets demokrati. Dessutom ska plattformen utnämna en formell representant i landet, enligt tidningen.

Det ursprungliga beslutet att förbjuda X togs av den kontroversielle Alexandre de Moraes, ordförande i landets författningsdomstol. Han har tidigare hotat med att fängsla X företrädare om de inte följer landets lagar. Detta efter flera månader av bråk om innehållet på plattformen, där de Moraes hävdar att extremism, hatretorik och antidemokratiskt innehåll sprids.

ANNONS
ANNONS