10 000 utan ström efter brand

Vid 11:15-tiden gick strömmen i delar av Vänersborg. Elavbrottet beror på en brand i elverket. – Det lät som en bomb, säger en inringare till TTELA, som befann sig i närheten.

ANNONS
|

Enligt Vattenfall har 9 400 kunder drabbats av strömavbrottet som inträffade strax efter 11-tiden.

Strömavbrottet beror enligt räddningstjänsten på en brand som av oklar anledning uppstått i elverket. Räddningstjänsten skickade två styrkor till platsen. Det ska inte ha varit någon fara för allmänheten.

– Det ligger avsides och det är ingen rökspridning, så det finns ingen anledning att man bör hålla sig inne, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid Närf.

Vattenfall har personal på plats som tittar på vad som har hänt.

– Vi har personal på plats för att ta reda på vad felet handlar om men ännu finns ingen prognos kring hur länge det kommer att pågå, säger Vattenfalls pressekreterare Lars-Åke Linander strax innan klockan 12.

ANNONS

Några personer blev vittnen till händelsen, eftersom elverket ligger i närheten av en gymnasieskola.

– Det bara small till jättehögt, så att det blev nästan som en tryckvåg. Smällen hördes ungefär vid 11. Sedan kom det ett rökmoln upp i luften, säger inringare till TTELA, som vill vara anonym, men som befann sig på Birger Sjöberg-gymnasiet när det hände.

– Vi blev rädda och trodde att det var en bomb först, vi såg att det kom från elverket och då brann det. Det var jag och en till kompis som såg det, säger inringaren.

Vid klockan 13 kunde Vattenfall upplysa om att samtliga kunder ska ha fått tillbaka strömmen.

– Vi jobbar vidare på att åtgärda felet men det ska inte påverka kunderna, säger Lars-Åke Linander.

ANNONS