En kraftig brand har brutit ut i Trollhättan med omfattande rökutveckling över staden som följd.
En kraftig brand har brutit ut i Trollhättan med omfattande rökutveckling över staden som följd. Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo

Brand i studentlänga – räddningstjänsten kvar hela natten

En omfattande brand bröt ut i en före detta studentlänga i Trollhättan på fredagskvällen. Ingen skadades men den giftiga röken var inledningsvis kraftig och allmänheten uppmanades hålla sig inomhus. Byggnaden som skulle rivas får brinna ner till grunden.
– Vi kommer vara kvar under natten för eftersläckning och bevakning, säger Johan Ytterberg, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

ANNONS
|

Larmet till den två våningar höga byggnaden på Karltorpsvägen i Trollhättan kom strax före klockan 17.30.

– När vi kom fram brann det rejält i två lägenheter på översta våningsplanet. Försök gjordes att begränsa elden, men branden var kraftig och spreds snabbt. Eftersom den tomma byggnaden var planerad att rivas togs beslut om att den får brinna ner, säger Johan Ytterberg.

Sökte igenom alla lägenheter

Huset var obebott men räddningstjänsten sökte igenom samtliga 16 lägenheter för att förvissa sig om att ingen människa vistades där.

Den giftiga röken var inledningsvis mycket kraftig och allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus och stänga dörrar och fönster.

ANNONS

– Dessbättre steg röken snabbt och därmed minskades risken för de som bor i området, säger Johan Ytterberg.

Stannar hela natten

Branden som var kraftig pågick hela kvällen och räddningstjänsten hade som mest 16 brandmän på plats. Vid 21-tiden var branden under kontroll.

– Men vi kommer att vara till lördag morgon för eftersläckning och bevakning, säger Johan Ytterberg.

Varför byggnaden började brinna är oklart.

Misstänkt mordbrand

Polisen har inledningsvis upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand. Någon rubricering har dock inte spikats och ingen person är misstänkt för brott. När brandresterna har svalnat kommer polisen att inleda en teknisk undersökning.

Vägar i området spärrades av under släckningsarbetet och trafiken leddes om.

ANNONS