Därför utlyste Missing people ingen skallgång efter Joullnar

43-åriga Joullnar försvann 24 februari i år och hennes anhöriga har kritiserat polisen och menat att de inte letat efter henne.
Inte heller Missing people utförde någon offentlig skallgång efter kvinnan.
– Har man inget sökområde är det svårt att plocka in en resurs, säger Christer Nordqvist på Missing people i Göteborg.

ANNONS
|

En kvinna hittades död i Taberg utanför Jönköping på måndagen och nu kritiserar den försvunna Joullnars familj polisens bristande engagemang i sökandet efter henne. Enligt en av Joullnars systrar gjorde polisen till en början bedömningen att hon hade försvunnit frivilligt, och Missing people anordnade aldrig någon offentlig skallgång efter kvinnan.

Enligt Christer Nordqvist, verksamhetsledare på Missing people i Göteborg, har de jobbat som de alltid brukar göra vid försvinnanden.

– Vi har jobbat som vi alltid gör, vi har plockat in fakta från polisen och allmänheten, säger han.

Istället för att kalla in allmänheten för ett så kallat eftersök var det enbart Missing peoples interna resurser som var ute.

ANNONS

”Inte alltid att vi plockar in allmänheten”

– Vi har varit ute med hundgrupper och insatsledare vi arbetar med, det är inte alltid så att vi plockar in allmänheten, säger Christer Nordqvist.

Anledningen till att Missing people inte kallade in allmänheten för en offentlig skallgång har enligt honom att göra med att informationen och tipsen de fick in inte var tillräckliga för att veta var de skulle söka.

– Att veta var man ska söka är alltid den svåra biten, och har man inget specifikt sökområde är det svårt att plocka in en resurs som allmänheten. Och vart ska jag skicka folk? Det är fel utnyttjande att skicka allmänheten i ett sånt läge, menar han.

– Men med facit i hand så är det ju ett helt annat läge, det går inte att komma ifrån.

LÄS MER:Joullnar, 43, hittad död – familjen berättar om sorgen

LÄS MER:Kvinna från Göteborg hittad död utanför Jönköping

LÄS MER:Grannen Ulf, 71, om misstänkta mordet utanför Jönköping

ANNONS