Edmund Jensen tog till ett oväntat grepp när han lyfte inbrottstjuvarnas flyktbil med sin truck.
Edmund Jensen tog till ett oväntat grepp när han lyfte inbrottstjuvarnas flyktbil med sin truck. Bild: Privat

Edmunds oväntade grepp – lyfte tjuvarnas flyktbil med truck

När inbrottstjuvar bröt sig in marinan som Edmund Jensen äger tog han till ett oväntat grepp för att hindra dem från att fly brottsplatsen. Han valde att lyfta tjuvarnas flyktbil med en truck och tillkalla polis.
– Då finns det ingen annan flyktväg, säger han.

ANNONS
|

Det var vid natten mot söndagen förra helgen som två gärningspersoner bröt sig in på Svinholmens marina i Kungsbacka, vilket GT har skrivit om tidigare.

Vad inbrottstjuvarna inte känner till är ett marinan bevakas av ett tiotal övervakningskameror och flera larm. Samtliga av de är kopplade till Edmund Jensens, vd och ägare av Jensen & Englund AB, mobiltelefon.

– Jag ser ju genom kameran att det är två personer med ficklampa som lyser och letar efter något, säger Edmund Jensen.

Så fort gärningspersonerna har brutit sig in har han fått en notis i mobilen, sett dem i realtid och genast åkt ner till marinan.

ANNONS

Han upptäcker på den enkelriktade vägen till marinan att det står en bil parkerad ungefär 800 meter ifrån.

– Då förstår jag att de krupit ner under eller brutit sig in via staketet, så jag kör vidare halvvägs in och parkerar min bil, sedan smyger jag in efter dem, säger Edmund Jensen.

LÄS MER:Tjuv stoppad av vittnen i centrala Göteborg

Smög sig upp på tjuvarna

Edmund smyger sig på inbrottstjuvarna och när han är nära nog gör han sig redo för att konfrontera dem. När han är cirka tio meter ifrån dem upptäcker tjuvarna honom, den ena hoppar över staketet och försvinner in i sumpmarkerna. Den andra jagar Edmund inledningsvis, men tappar bort denne till slut.

– Då snabbar jag mig in i lyfttrucken och åker ut till vägen där deras flyktbil står och lyfter upp den med kranen, sen ringer jag polisen, berättar Edmund Jensen.

Efter att polisens hundpatruller genomsökt området hittas en av gärningspersonerna. Den andra återfinns aldrig.

Gärningspersonerna hann komma över två gps:er med ett styckpris på 50 000 kronor. De har inte återfunnits. Enligt Edmund Jensen har gärningspersonerna sannolikt dumpat dessa i sumpmarken utanför.

LÄS MER:Victor Nilsson Lindelöf stoppade väskryckare i Västerås

Inte första gången

Det är inte första gången som Edmund Jensen själv tar upp jakten på inbrottstjuvar som bryter sig in hans marina. Men nu blev han allt förvånad eftersom det varit ganska lugnt de senaste åren.

ANNONS

– Nu har det varit ganska tyst ett tag eftersom jag tagit flera på detta vis innan.

Brukar du inte ringa polisen innan?

– Jo, jag brukar ringa polisen först och de brukar oftast komma fram samtidigt som jag. Men just i det här fallet tänkte jag att hade så bra koll på läget, så jag tog det själv.

Edmunds insats hyllas nu av polisen.

– Det var ett rådigt ingripande av ägaren till marinan, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst, till GT.

LÄS MER:Victor Nilsson Lindelöf om tjuvjakten: ”Släpper väskan när han får syn på mig”

ANNONS