Fullt utvecklad brand i byggnad och bil

Ett torp och en elbil började brinna i Uddevalla på lördagsmorgonen. Räddningstjänst och ambulans ryckte ut, men bostaden gick inte att rädda.
Initialt saknades en person efter branden, men han påträffades under lördagskvällen, enligt polisen.
– Jag vet bara att den mannen har kommit till rätta, så det är ju skönt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

ANNONS

Det var vid 06.30-tiden på lördagen som larmet om en brand i närheten av Torps köpcentrum i Uddevalla kom in. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen, där både en bil och ett torp stod i lågor.

– Den (byggnaden) är övertänd. Det ska också vara en elbil på platsen, och någon ska också ha hört en explosion, men det är lite oklart, berättade Tero Paakki, vakthavande befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

En timme senare var bilbranden släckt. Räddningstjänsten konstaterade dock att torpet inte skulle gå att rädda.

– Det har rasat in. Vi har lyckats släcka ner, men det är glödbränder kvar på platsen, sade Tero Paakki.

ANNONS

Oklart om person befann sig i byggnaden

Även ambulans ryckte ut, men kunde lämna utan att ta med sig någon i behov av vård. Huruvida någon ska ha befunnit sig i byggnaden var till en början oklart.

– Vi håller på att undersöka för fullt, vi kollar av sjukhus och med anhöriga, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Räddningstjänsten var på plats med fyra brandbilar. Men strax innan klockan 10 meddelade räddningstjänsten att de höll på att avsluta arbetet.

– Vi är kvar med en styrka men den ska också avveckla alldeles strax. Vi har släckt allt och det finns ingen spridningsrisk, säger Patrik Karlsson, räddningstjänstens vakthavande befäl.

Men runt 12.30 larmades räddningstjänsten till brandplatsen igen och ryckte ut med en enhet.

– Det har flammat upp igen, så vi ska dit och släcka. Huset har ju rasat ihop lite grann, och då är det svårt att komma åt överallt. Det kan ha legat och pyrt, men det ska inte vara några fara, Patrik Karlsson.

Förundersökning om mordbrand har inletts

Vad som har orsakat branden är ännu oklart och en förundersökning om mordbrand har inletts.

– När det har svalnat ska vi spärra av och göra en teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Under dagen fick polisen inte kontakt med den person som var skriven på adressen, men på söndagen hade han kommit till rätta.

ANNONS

– Jag vet bara att den här mannen har kommit till rätta, så det är ju skönt. Jag vet inga andra omständigheter, säger Peter Adlersson.

ANNONS