Här är Västsveriges vackraste hållplatser

Är det Svingeln eller Stenpiren som är den vackraste hållplatsen i Västsverige? Nu ska den snyggaste busskuren eller tågstationen koras – och det är resenärerna som bestämmer.

ANNONS
|

Under oktober månad har Västtrafik uppmanat sina resenärer att skicka in bilder på sina favorithållplatser. Nu har en jury tagit fram fem finalister som visas upp i kollektivtrafikbolagets sociala medier.

– Totalt skickades 270 bilder in och sedan fick jurymedlemmarna välja sina fem favoritbilder. Det visade sig att juryn var ganska enig, säger Malin Bernhardsson, marknad- och kommunikationschef på Västtrafik.

I bildspelet högst upp i artikeln kan du se de fem finalisterna. Bland fotona kommer två från centrala Göteborg: Svingeln med Skansen Lejonet i bakgrunden och Stenpiren med en färja strax innan avgång i bild.

Nästa bidrag är den lilla röd- och vitmålade byggnaden vid Trolmens tågstation i Götene, följt av en busskur omgiven av grönska vid station Vändeken i Strömslund, Trollhättan.

ANNONS

Sist men inte minst kommer en stilla stund från Fotö i Göteborgs norra skärgård.

Nu får man rösta

Bilderna läggs nu upp på Västtrafiks konton på Facebook och Instagram. Där kan man till och med söndag gå in och rösta i kommentarsfälten, berättar Malin Bernhardsson.

Har du någon favorit?

– Jag har fått frågan tidigare under tävlingen och då har jag faktiskt nämnt några av de områdena som finns med bland finalisterna nu... Men jag ska nog inte gå in på dem nu, skrattar hon.

Nästa vecka presenteras vinnarhållplatsen, den vackraste av Västra Götalands 22 000 hållplatser. Fotografen vinner ett 30-dagars periodkort.

– Vi tycker det är kul att uppmärksamma alla fina platser och hållplatser runt om i regionen. Kan vi inspirera några till att resa med oss och se de fina platserna är det bara bra, säger Malin Bernhardsson.

ANNONS