Kropp hittad i vattnet i Alingsås

En person har hittats död i vattnet i Alingsås. Polisen bekräftar nu att det är den 26-årige mannen som försvann tidigare i oktober, misstänkt kidnappad. Nu utreds händelsen som mord, alternativt dråp.

ANNONS
|

En kropp hittades i vattnet vid Gerdska stranden i Alingsås på måndagsmorgonen.

Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut till platsen och spärrade av en stor del av vägen. Enligt polisen har kroppen troligen legat i vattnet en längre tid.

– Vi är där tillsammans med räddningstjänst och ambulans. Det handlar om ett fynd av en kropp som ska bärgas. Vi vet ingenting om kön eller identitet än så länge, sa Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst, inledningsvis.

Några timmar senare bekräftade polisen att den döda personen är den man från Alingsås som har varit försvunnen.

Mannen, 26 år, försvann den 12 oktober och sågs senast utanför en mataffär i köpcentret Vimpeln, bredvid platsen där han sedan hittades i vattnet. Två dagar senare larmades polisen av anhöriga till mannen att han saknades.

ANNONS

LÄS MER:Ung man misstänks blivit kidnappad i Alingsås

Utreder nu mord eller dråp

Då misstänkte polisen att han hade kidnappats och inledde en förundersökning gällande olaga frihetsberövande/människorov. Nu utreder man istället mord alternativt dråp, meddelar polisen.

På platsen spärrade man av för att kunna arbeta ostört vid vattnet. Enligt GP:s reporter på plats upprättade man ett tält och såg ut att söka efter något.

– Det ser ut som att de letar i vattnet också, med en klo på en lång arm.

Dödsorsaken är fortfarande okänd och rättsläkare kommer nu att genomföra en undersökning av kroppen.

LÄS MER:Sökandet fortsätter efter försvunnen man i Alingsås

ANNONS