Larm om drunkning vid Resö

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till Kyrkvikens camping på Resö med anledning av ett drunkningslarm under måndagskvällen.
– En båt ska på något vis gått på grund och en person ska ha hamnat i vattnet, säger räddningsledare Tomas Rönnborg.

ANNONS
|

Det var vid klockan 23.15 som SOS Alarm larmades om drunkningsolyckan. Räddningstjänst ryckte ut med tre enheter, tillsammans med två ambulanser och kustbevakningen.

– Det ska vara en person som har fallit från en båt, vi är inte framme än, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, vid klockan 23.40.

Tog sig in till campingen

När räddningstjänsten var på väg till platsen fick de reda på att en person hade tagit sig upp ur vattnet och blivit omhändertagen av sjukvården.

– En båt ska på något vis gått på grund och en person ska ha hamnat i vattnet. Personen tog sig upp i båten igen och kunde ta sig in till campingen. Exakt varför det hände är lite oklart, säger räddningsledare Tomas Rönnborg.

ANNONS

Inledningsvis larmades det på stort även med dykare från både Sotenäs och Göteborg. Enheterna kunde sedan vända hem igen och räddningstjänsten som var på plats kunde lämna utan åtgärd.

ANNONS