Millan överfölls på skogspromenaden: "Jag fick knappt luft"

Millan var ute och plockade bär när hon plötsligt blev överfallen av en okänd man. – Jag kände att mitt huvud trycktes ner mot marken så att jag knappt fick luft, säger hon om överfallet som förbryllar polisen.

ANNONS
|

Det var strax efter tolv på dagen i måndags i en skog i Halmstad som händelsen inträffade, skriver Hallandsposten. Millan plockade björnbär när en man plötsligt dök upp bakom henne.

– Jag kände en hård smäll i ryggen och flög handlöst framåt ner i snåren, sen kände jag att mitt huvud trycktes ner mot markenså att jag knappt fick luft.

Mannen kom av sig när en hund skällde från stigen i närheten.

– Han släppte greppet ombakhuvudetochsa: rör dig inte, jag kommer tillbaka. Sen gick han lugnt iväg, helt kallt.

Millan beskriverhur hon var livrädd, trodde att han var kvar i närheten, att han stod bakom en buske och väntade. Hon vågade inte röra sig. Hon sträckte sig efter telefonen när hon inte längre hörde hans fotsteg i terrängen.

ANNONS

– Jag tänkte att om det så är det sista jag gör så måste jag ringa mina nära och berätta vad som händer.

Hennes dotter kom direkt och polisen var snart på plats ochsöktei området med en hundpatrull.

– Det verkade som att hunden fick upp ett spår först. Men det hade ju regnat och det blåste ordentligt ute, säger hon.

När vi träffarMillan ett dygn senare har hon precis varit på vårdcentralen och fått sina skador dokumenterade. Hon är blåslagen, med rivsår på händerna och i ansiktet och märkbart skärrad av det som har hänt. Hon vill inte vara med med sitt efternamn eftersom gärningsmannen är på fri fot.

– I efterhand kommer ju chocken. Jag märkte ingenting förrän han dök bakom mig, säger Millan som inte tror att gärningsmannen var ute efter henne speciellt. Hon var på fel plats vid fel tillfälle och vem som helst som rörde sig i området hade kunnat råka ut för honom.

– Jag skulle inte ha varit där och plockat bär den dagen, säger Millan, som är tacksam mot hundägaren som kanske räddade henne från något mycket värre – utan att veta om det.

– Jag skulle ju gärna vilja ha kontakt med den personen, säger hon.

ANNONS

Efter överfallet skrev hon ett inlägg på Facebook som har delats och kommenterats flitigt. Hon vill varna andra som rör sig i naturområdet och uppmanar till vaksamhet.

– Det är ju så många som använder området dagligen, även barn och ungdomar.

Halmstadpolisensutredningschef Martin Inglund bekräftar att man arbetar med händelsen och spanar efter gärningsmannen i ärendet som i nuläget rubriceras som misshandel. Det finns ingen misstänkt.

– Vi har uppgifter att gå vidare på och hoppas få kontakt med vittnen, säger han.

Har ni några andra händelser som liknar den här?

– Utifrån anmälan ser jag inte att vi har haft någon tidigare händelse av den här karaktären, säger Martin Inglund.

ANNONS