Misstänkt serieblottare antastar kvinnor

Sedan i helgen har det kommit larm om en blottare i centrala Halmstad. Polisen har nu gripit en misstänkt. Man tror att samma person kan ligga bakom flera av brotten och uppmanar drabbade att komma in till polisstationen.

ANNONS
|

Det började med ett inlägg på Facebook i söndags kväll. En blottare hade setts onanera offentligt på hållplatsen vid Brunnsåkersskolan i Halmstad. Snart skrev andra om sina iakttagelser av en blottare i området runt centrum och Rotorp.

En kvinna säger sig ha polisanmält en man som onanerade offentligt på Kyrkogatan på söndagen, men polisen ska inte ha fått tag i honom

Samma kvällskriver en kvinna i tråden att hon mötte en man med liknande signalement i Aleskogen. Upplevelsen blev särskilt obehaglig eftersom han ska ha sagt ''men titta då!'' när hon gick förbi.

Samma uppmaning fick två kvinnor som passerade en onanerande man på Skepparegatan en natt i helgen och ytterligare en kvinna skriver att hon har möttblottaren på Hallandsgatan.

ANNONS

När en manföljde efter och blottade sig för en kvinna vid grusparkeringen nedanför Rotorpsrondellen i lördags eftermiddag så kunde ett vittne ta en bild på honom, en bild som ska ha lämnats till polisen.

Polisen bekräftar att det finns ett ovanligt stort antal anmälningar i Halmstad och att man kan se gemensamma nämnare och ett liknande signalement i flera av fallen.

– Vi har fått in sju polisanmälningar om sexuellt ofredande i centrala Halmstad, säger polisens kommunikatör Gith Thedvall och tillägger att anmälningarna har kommit in till polisen från helgen och framåt.

Tack vare tipsfrån allmänheten sitter sedan lunchtid på tisdagen enman i 45-årsåldernanhållen, misstänkt i ett av de anmälda fallen. Mannen är i nuläget skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

– Nu pågår ett intensivt utredningsarbete för att se om den här personen eventuellt kan knytas till fler av de här händelserna, säger Gith Thedvall.

Även polisen har sett inlägg i sociala medier om iakttagelser av en blottare och tror att fler Halmstadflanörer kan ha råkat ut för sexuellt ofredande.

Tiden är enviktig faktor och personer som har drabbats uppmanas att ta sig till polisstationen eller att ringa polisens tipstelefon.

– Nu har vi en person anhållen och vi förhör vittnen för att se om han kan knytas till några av de här händelserna. Därför är det bra om personer som vet något kommer in till oss och berättar, säger Gith Thedvall.

ANNONS

Innan fredag måste beslut fattas om huruvida mannen ska släppas på fri fot eller begäras häktad.

Har han gjort några medgivanden?

– Det kan jag inte kommentera, säger Gith Thedvall.

ANNONS