Misstänkta vägkrogsrånare i dödskrasch

En personbil körde under onsdagskvällen av vägen och kraschade in i ett träd i Frändefors. Två personer skadades allvarligt. I bilen hittades gods från en vägkrog i Färgelanda som strax innan olyckan utsattes för ett rån. På torsdagsmorgonen uppgav polisen att en av de misstänkta rånarna var död.

ANNONS

Olyckan inträffade under onsdagskvällen på väg 173i höjd med Frändefors, norr om Vänersborg. Larmet om singelolyckan kom strax efter klockan 22.

Två personer färdades i bilen. En man och en kvinna i 25-30-årsåldern.Föraren hade av oklar anledning kört av vägen och hamnat i diket.

– En bil har kört in i ett träd, två personer ska vara inblandade, saJack Söderberg,regional produktionsledare på SOS Alarm.

Stor insats

Enligt räddningstjänsten var båda personernaallvarligt skadade.Enligt uppgifter från SOS Alarm varfyra ambulanser och en ambulanshelikopter på platsen.

– Det är kritiskt läge just nu, saPeter Grönros, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningtjänstförbund, efter att olyckan inträffat.

ANNONS

På torsdagsmorgonen meddelade polisen att mannen avled på platsen medan kvinnan fördes med ambulanshelikopter till Näl. Hennes tillstånd är allvarligt, men inte livshotande.

Polisen tes är att bilen troligtvis voltat och sedan rullat. Det är emellertid fortfarande oklart vad som orsakat olyckan.

I bilen hittades gods från ett rån, alternativt stöld, som skett mot en vägkrog strax innan klockan 22 i Färgelanda. Den aktuella bilen ska havarit synlig där. Det stals bland annat en tv och alkohol.

– Dödskraschen har föranletts av händelsen i Färgelanda. Bilen är nu tagen i beslag och vi kommer fortsätta vid förundersökningsåtgärder under dagen, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare.

ANNONS