Polisen söker man efter flera överfall på kvinnor

Flera kvinnor har överfallits i både Vänersborg och Uddevalla, nu släpper polisen tre av varandra oberoende fantombilder.

ANNONS
|

Mannen har stått och väntat i anslutning till de centrala delarna av städerna och sedan följt efter kvinnorna som han överfallit. Vid de två första tillfällena har mannen försökt få av kvinnorna kläderna - men de har lyckats komma undan och springa från platsen. Överfallen ska ha skett i Uddevalla den 15 april 2018 och i Vänersborg den 6 maj 2018.

Det sista överfallet var den tredje juni i Vänersborg - då höll mannen för kvinnans mun och näsa och drog in henne i en bil.

Vittnen hörde kvinnan skrika, hann ikapp bilen och lyckades få ur kvinnan men gärningsmannen lyckades köra därifrån.

ANNONS

"Tagit fram tre fantombilder som är väldigt lika varandra"

Händelserna kommer att tas upp i programmet Efterlyst i kväll.

– Det har varit våldsamma överfall där två fall är försök till våldtäkt och misshandel medan det tredje är försökt till olaga frihetsberövande, berättar Wayne Seretis, kommunikatör för Efterlyst.

Händelserna har skett under vår och sommar förra året.

– Det som är intressant med det här fallet och gör att polisen har stora förhoppningar är att det är tre av varandra oberoende kvinnor som tagit fram tre fantombilder som är väldigt lika varandra, säger Seretis.

Vill få tips under fredagen

Utöver Efterlyst tipstelefon så kommer polisen vara redo via växeln i morgon bitti.

Polisens presstalesperson Ulla Brehm berättar att de avsatt resurser för att hantera tips på fredagen.

– Vi har avsatt tre telefoner för att hantera tips och samla de på ett ställe imorgon. Det kommer vara full aktivitet, säger Brehm.

Om du känner igen mannen och har tips så kontakta polisen på telefonnummer 11414.

ANNONS