Så söker polisen i Grästorp efter försvunna 24-åringen

Ingen har hört av 24-åringen sedan natten till måndag. En förundersökning rörande människorov pågår och den man som senast ska ha sett henne sitter anhållen misstänkt för brottet. Samtidigt pågår sökandet efter henne, man har bland annat tömt en damm. Och nu kopplas även Missing People in.

ANNONS
LocationGrästorp|
|

Systern pratade med den försvunna kvinnan strax innan 01 natten till måndag. 24-åringen meddelade att hon snart var hemma, hon skulle bara ta vägen förbi den lokala krogen.

– Hon sa att allt var okej, har systern berättat för GP.

Men 24-åringen kom inte hem. Nu har det gått flera dagar utan att någon hört eller sett av henne. Samtalet med systern är det sista livstecknet.

– Hon skulle inte försvinna av egen vilja utan att höra av sig, har systern uttryckt.

Intensivt sökande

Det pågår ett intensivt sökande efter 24-åringen. Under onsdagen fokuserade polisen på att gå igenom området Forshall, i de västra delarna av Grästorp.

ANNONS

På torsdagen meddelade polisen att de använder sig av vattensonar i Nossan, helikopter och UAS-kameror samt hundpatruller i sökandet.

Polisen vill gärna ha in tips från allmänheten. Den som vet något kan ringa 11414.

Vid 13-tiden rapporterade Nya Lidköpings-tidningen att polisen tömt vattnet under en kvarn i Forshall.

Man har även kopplat in Missing People.

– Vi har haft dialog med polisen och vi kommer starta upp söket i morgon bitti. Polisen ser att vi har mer personella resurser. Vi sätter ihop sökgrupper med tio till tolv personer i varje sökgrupp som går ut, berättar Jan-Olof Säll, verksamhetsledare Missing People Skaraborg.

”Obehagligt”

Missing People skriver under torsdagseftermiddagen i ett inlägg på sin Facebooksida att samlingsplats för fredagens sökinsats är Nossans hotell och vandrarhem i Grästorp. Insatsen börjar 10.00, men det går också bra att ansluta löpande under dagen.

Det är dock ännu oklart var sökandet kommer att ske, man väntar på besked av polisen.

– Som jag förstått det är det västra delen av Grästorp som man riktar in sig på, säger Jan-Olof Säll.

Han fortsätter:

– Målet är att det ska bli ett lyckligt slut naturligtvis. Men det har gått lång tid utan livstecken så det är väldigt obehagligt.

ANNONS

En anhållen

Samtidigt pågår en förundersökning rörande människorov.

På tisdagseftermiddagen anhölls en man på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, för inblandning i bortförandet av 24-åringen.

Åklagaren har till klockan 12 på fredagen på sig att besluta om mannen ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

– Efterforskningar av den försvunna kvinnan pågår och polisen genomför husrannsakan, tekniska analyser och förhör, uttryckte kammaråklagare Lars Johansson i ett pressmeddelande på onsdagen.

Åklagarmyndigheten meddelar att de inte lämnar ytterligare kommentarer i nuläget.

Mannen nekar, enligt sin försvarsadvokat, till brott.

ANNONS