Skogsbrand vid Tolvmanstegen

Under onsdagseftermiddagen bröt en brand ut i närheten av vindkraftverken vid Tolvmanstegen söder om Skee i Strömstads kommun. Räddningstjänsten från både Sverige och Norge ryckte ut till platsen – och branden ska nu vara omringad och under kontroll.

ANNONS
|

Vid 17.30-tiden kom de första larmen om brand vid Tolvmanstegen. Efter drygt 40 minuter hade räddningstjänsten kommit på plats i den otillgängliga terrängen. Även brandflyget är med för att lokalisera hela branden.

– Det brinner rejält och är full fart här. Även brandmän från Halden är på väg, berättar tidningens fotograf på plats vid branden, Lars-Henrik Aas.

SOS Alarm uppgav vid 19-tiden att räddningstjänsten har sex resurser på plats, fyra från Sverige och två från Norge.

– Enligt den information vi har fått har man rätt så bra kontroll på spridningen söderut men västerut har man däremot inte kontroll än, säger larm- och ledningsoperatören på SOS.

ANNONS

Räddningstjänsten: Branden är omringad

Även en ambulans har larmats till platsen, men i nuläget är det oklart om någon person har kommit till skada.

Det är torrt i marken och elden spred sig i ett stort område mellan vindkraftverken i Tolvmanstegen.

– Det blåser dessutom ordentligt, säger Lars-Henrik Aas som även berättar att lediga brandmän har tagit sig till platsen för att bekämpa branden.

Strax före klockan 20 meddelade räddningstjänsten att branden var omringad och under kontroll. Det ska inte finnas någon ytterligare spridningsrisk.

– Vi har ringat in den här branden och håller på att släcka av där. Vi kommer att börja avveckla med några enheter, men kommer att vara kvar för efterbevakning under natten, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS