Störde släckningsarbete – spottade på och bet polis

Tre personer har gripits i samband med en lägenhetsbrand i Hylte. Detta efter att de stört släckningsarbetet samt spottat på och bitit poliser.

ANNONS
|

Vid klockan 17.20 ryckte räddningstjänst och polis ut på en fullt utvecklad lägenhetsbrand i Hylte. Enligt uppgifter ska det ha befunnit sig 80–90 personer utanför lägenhetshusen när räddningsfordonen kom till platsen.

– Det var väldigt mycket folk på platsen utanför. Räddningstjänsten kände sig hindrade från att arbeta då flera personer började dra och slita i dem. De ville då att polisen skulle komma, så vi skickade dit flera patruller, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Tre unga personer gripna

När poliserna kom till platsen blev de spottade på av två personer. En polis har också blivit biten och fått en sårskada.

Det har lett till att tre personer gripits, två av dem för våld mot tjänsteman och en för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt blåljussabotage.

ANNONS

– Vad som ligger bakom detta vet jag inte. Det var ganska unga personer, och upprörd stämning på platsen, säger Peter Adlersson.

Brann hemma hos äldre person

Ingen person skadades i samband med branden, som uppstod hemma hos en äldre person som poppat popcorn i mikrovågsugnen. Peter Adlersson konstaterar samtidigt att det är allvarligt att räddningstjänsten hindras.

– Det kunde ha gått väldigt illa.

En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats i samband med branden.

ANNONS