Stuga brann i ”Fun city” – slog ut gnistor

En stuga var helt övertänd och gnistor slår ut i terrängen, efter att en brand brutit ut i en stugby utanför Varberg på lördagskvällen. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

ANNONS
|

Larmet kom in strax efter 21 på lördagskvällen om en brand på Gamla Björkgården i Himle strax utanför Varberg. En stuga var helt övertänd och tio enheter från räddningstjänsten arbetade med släckningen.

– Det slår gnistor ut i terrängen så man har en del släckningsarbete runtomkring också. Men vi har inga uppgifter om att någon ska ha befunnit sig i stugan, säger Thomas Andersson, inre befäl på Räddningstjänsten i Halland.

Anläggningen har tidigare varit en nöjespark vid namn Fun city/Himleriket. Det har också fungerat som asylboende en period, men är nu någon typ av stugby eller konferensanläggning.

ANNONS

Skadegörelse genom brand

Tio enheter arbetade med släckningen, som enligt Thomas Andersson skulle ta tid.

– Vi blir nog kvar minst ett par timmar i alla fall, sa han.

Vid 22.45 var räddningstjänsten klara på platsen och började avveckla sin insats. Även polis larmades till platsen och upprättade senare en anmälan.

– Vi har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand och räddningstjänsten låter byggnaden brinna ner. Ingen person skadades, säger Fredrik Flyberg, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

ANNONS