Tonåring påkörd i Skövde – misstänkt mordförsök

En man har gripits misstänkt för mordförsök i samband med en påkörning i Skövde. Målsäganden, en cyklist i övre tonåren, ska vara allvarligt skadad.

ANNONS

Polisen har gripit en misstänkt person efter vad som kom in som en smitningsolycka i Skövde. Enligt vakthavande befäl Morten Gunneng fick polisen 23.15 ett larm om att person blivit påkörd av en bil.

– Enligt vittnesuppgifter ska den påkörde, en kille i övre tonåren, ha cyklat och blivit påkörd. Därefter verkar den vållande bilen ha övergivits – och föraren har sprungit till skogs, säger han.

En sökinsats inleddes och runt klockan 00.15 kunde polisen gripa en man i en annan del av Skövde, som misstänks vara föraren. Mannen greps initialt under misstankar om smitning från trafikolycka och vållande till kroppsskada, men under natten ändrades rubriceringen till mordförsök.

ANNONS

– Jag kan inte säga vad det beror på, men någonting har framkommit som gör att det här kan ha varit avsiktligt, säger Gunneng.

Tonåringen allvarligt skadad

Den påkörde tonåringen fördes till sjukhus i ambulans och skadeläget beskrivs av polisen som allvarligt.

Enligt polisen har man flera spår att jobba utefter.

– Det var en ganska upprörd stämning på platsen, men vi har ändå fått en del information från olika vittnen, säger Gunneng.

Senare på lördagsmorgonen berättar polisens presstalesperson Peter Adlersson att mannen hörts under natten.

– Han är anhållen, där fortsätter man med förhör idag. Vi ska se om vi kan prata med målsäganden, han är ganska svårt skadad, säger Peter Adlersson.

ANNONS