Tonårstjej åtalas för misshandel

Flickan satte skräck i skolan. Nu åtalas hon bland annat för att ha sparkat en gravid kvinna i magen och flera andra fall av misshandel.

ANNONS
|

En tonårig flicka har på kort tid skrämt upp elever på en skola i Västsverige. Nu åtalas hon för fyra fall av misshandel och ett fall av skadegörelse.

Det var i december i fjol som en person hittade sin jacka nedspolad i en toalett. Denne fattade misstankar om att det var den åtalade tonåringen som låg bakom och ringde upp några kompisar för att konfrontera tonåringen.

Vid skolans sporthall ska den misstänka tonåringen ha blivit konfronterad. Tonåringen ska ha blivit mycket arg när det påstods att hon var skyldig till att ha spolat ner jackan och uppges ha sparkat en gravid kvinna i magen. Efter sparken ska den gravida kvinnan ha känt smärta och spänning i magen, enligt åtalet.

ANNONS

När fler ur sällskapet ryckte in för att skingra bråket ska ytterligare två personer ha fått ta emot slag. Den åtalade tonåringen ska ha rivit en flicka i ansiktet, slagit med knuten näve mot hennes kropp och ansikte samt dragit henne i håret så hon slog huvudet mot ett trappräcke. En annan flicka ska ha fått rivsår i ansiktet och slag mot kroppen. Därefter skingrades bråket av två jämnåriga pojkar innan polis och ambulans kom till platsen.

Dagen efter bråket i sporthallen träffade en av flickorna den nu åtalade tonåringen i samband med ett idrottsevenemang. Den nu åtalade tonåringen ska då ha slagit till flickan i ansiktet en gång och kastat hennes mobiltelefon i marken. När flickans mamma kom till platsen ska även hon ha blivit hotad.

I polisförhör säger de drabbade ungdomarna att de är rädda ochskolans rektor säger att det i grunden handlar om en pågående konflikt som har urartat.

ANNONS