Real Sociedad firar Alexander Isaks kvittering.
Real Sociedad firar Alexander Isaks kvittering. Bild: Alvaro Barrientos/AP/TT

Alexander Isak målskytt mot Barcelona

Alexander Isak satte sitt första ligamål för säsongen. Men trots svenskens mål blev det förlust för Real Sociedad hemma mot Barcelona, 1–4.

Real Sociedad med Alexander Isak från start fick en mardrömsstart hemma mot Barcelona. Efter bara en minut hade gästerna tagit ledningen genom stjärnförvärvet Robert Lewandowski.

Men repliken skulle komma och det snabbt genom planens enda svenska inslag.

Fem minuter efter Lewandowskis mål stack Alexander Isak löpte i djupled, fick bollen och tog sig in i straffområdet där han lobbade bollen över Barcelona-målvakten Marc-André ter Stegen, med viss hjälp av en touch på Barcelonas mittback Eric Garcia.

Målet var Alexander Isaks första den här säsongen efter att han blev mållös i 1–0-segern i premiären mot Cadiz.

1–1 stod sig fram till den 66:e minuten då Ousmane Dembele gav Barcelona ledningen och två minuter senare gjorde Lewandowski sitt andra mål för kvällen.

Båda gångerna assisterade Ansu Fati och 19-åringen satte även matchens sista mål när han gjorde 4–1.

Alexander Isak byttes ut i den 71:a minuten och den svenske landslagsanfallaren fick därmed nöja sig med ett mål.