Sarah Sjöström, Tara Babulfath och Truls Möregårdh.

Alla svenska OS-medaljer i Paris 2024

Sverige gjorde sitt bästa sommar-OS sedan år 2000. Den svenska truppen lämnade Paris med elva medaljörer från åtta olika sporter.
Här är listan med alla svenska medaljörer från OS i Paris.

|
Bild: LUDVIG THUNMAN

Tara Babulfath, brons

I sitt första OS gick 18-åringen ut på judomattan och var totalt hänsynslös. Bronset blev Sveriges första medalj i Paris.

Jenny Rissveds, brons

Under Rio-OS firade mountainbikecyklisten guld. Åtta år senare stod hon på pallen igen, den här gången med en bronsmedalj runt halsen.
Bild: JOHANNA SÄLL

Victor Lindgren, silver

Till vardags jobbar han som svetsare i Sävsjö. På fritiden skjuter han luftgevär. I Paris charmade han hela svenska folket när han vann silver på tio meter i luftgevärsskytte.
Bild: Jessica Gow/TT

Sarah Sjöström, guld

Ett av Sveriges största medaljhopp levererade så fort hon fick chansen och dessutom på bästa möjliga sätt. Super-Sarah Sjöström fixade Sveriges första OS-guld i Paris när hon briljerade på 100 meter fritt. Guldet var dessutom hennes första på distansen.
Bild: PETTER ARVIDSON

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler, silver

Seglarna tog Sveriges femte medalj efter stor förvirring. Nederländska teamet körde fel och ingen fattade vad som hände. Vem hade vunnit? Vem kom tvåa? Efter en stund stod det klart att det var Bobeck och Netzler som tagit andraplatsen. Silvret var säkrat!
Bild: MAXIM THORE

Truls Möregårdh, silver

Pingis-virtuosen från Eslöv chockade alla när han slog ut världsettan på vägen till OS-finalen. Väl i där fick Truls Möregårdh till slut se sig besegrad mot världstvåan. Silvret var dock Sveriges första OS-medalj i bordtennis sedan 2000.

Efter guldet på 100 meter fritt fortsatte Sarah Sjöström att briljera under OS och tog ytterligare en historisk medalj. På 50 meter fritt var svensken överlägsen och knep sitt andra guld i Paris.
Bild: JOEL MARKLUND

Armand Duplantis, guld

Supersvensken gjorde det som förväntades. Han rev inte en enda gång i stavhoppstävlingen innan guldet var säkrat, hans andra OS-guld i karriären.

Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson, brons

Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson var knappast Sveriges största medaljhopp i Paris, med seglar bjöd på en ordentlig skräll i 470-klassen när de knep OS-bronset.
Bild: Anders Ylander

Truls Möregårdh, Kristian Karlsson, Anton Källberg, silver

Även efter singelturneringen stannade pingisfebern kvar när herrlaget skrällde till final i lagtävlingen. Väl där pressade den svenska trion Kina som dock blev för svår. Silvret är Sveriges första medalj någonsin in lagtävlingen.

David Åhman och Jonatan Hellvig, guld

Under den sista OS-kvällen kom Sveriges fjärde guld i Paris när beachvolleybollduon David Åhman och Jonatan Hellvig körde över Tyskland i finalen. Det är Sveriges första OS-medalj någonsin i volleyboll eller beachvolleyboll.