Antonio Lindbäck.
Antonio Lindbäck. Bild: Conny Sillén / TT

Antonio Lindbäck har testat positivt för dopning

Speedway-föraren Antonio Lindbäck har testat positivt för dopning, rapporterar Värmlands folkblad.

ANNONS
|

Den 39-årige speedway föraren Antonio Lindbäck var inte med i matchtruppen när hans Rospiggarna ställdes mot Smederna i tisdags. Han har också avregistrerats från Rospiggarnas trupp.

Frånvaron beror enligt Valsarnas lagledare, som Antonio Lindbäck också kör för, på att han testat positivt i ett dopningstest.

– Vi måste vara ärliga i vår situation. Han har testats positivt i ett dopningstest, men allt handlar om att Antonio tar adhd-medicin – likt många andra förare. Vilket han har dispens för och som inte är konstigt när man kör 110 kilometer. Det är då någon substans som inte stämt, och därför är han nu under utredning, säger Valsarnas lagledare Stewe Lennartsson till VF-sporten.

ANNONS

Medan dopningutredningen pågår kommer Lindbäck vara avstängd från att tävla för Valsarna.

– Det har tagit oerhört hårt på Antonio. Han mår inte bra, vilket är förståeligt. Det är himla lätt att göra en höna av en fjäder. Vi kommer inte avregistrera honom från truppen förrän ett definitivt beslut är taget av dopningsnämnden. Jag har fullt förtroende för Antonio, sen är jag inte glad över den här situationen, säger Stewe Lennartsson.

ANNONS