Armand Krajnc arrangerar en boxningsgala i Göteborg.
Armand Krajnc arrangerar en boxningsgala i Göteborg. Bild: PETTER ARVIDSON

Armand Krajnc arrangerar boxningsgala på Jacy’z

Det var 20 år sedan han avslutade proffsboxningskarriären. Men Armand Krajnc, 51, vill inte lämna boxningen. Nu arrangerar han en gala i Göteborg.
– Det är röda mattan, det är mat, klädkod och 18-pluspublik. Det är också kändisar, säger han.

ANNONS
|

Armand Krajnc avslutade en framgångsrik boxningskarriär för 20 år sedan. Då hade han hunnit med att lyfta WBO:s världsmästarbälte och försvarat det tre gånger. Efter karriären har den fyrfaldige världsmästaren synts mycket i tv-rutan. Bland annat SVT:s Mästarnas mästare, där han vann över idrottare som Stefan Holm, Louise Karlsson och Patrik Sjöberg.

Men det har inte bara varit tv för Krajnc. Han har efter boxningskarriären också jobb som samordnare på en fritidsgård i Tomelilla kommun i Skåne.

– Jag älskar att jobba med ungdomar, barn och hjälpa andra, säger han.

Boxningsgala på Göteborgshotellet

Trots att han inte gått någon match på 20 år så har han inte lämnat boxningen. Numera är han promotor och arrangerar galor som riktar in sig mot företag som publik.

ANNONS

– Proffsboxningsgalor, det är inte så många som gör det i Sverige alls, jag vet inte om jag är ensam till och med. Då tänkte jag, nej min själ, det här måste jag göra. Det ligger mig så varmt om hjärtat för jag har hållit på med kampsport hela mitt liv, säger han.

Den 12 oktober arrangerar han galan Fight night på hotellet Jacy’z i Göteborg.

– Vi ska sprida den gamla klassiska proffsboxningen, säger Armand Krajnc.

Han berättar att han vill att det ska skilja sig mot UFC-galorna, som ofta drar storpublik på stora arenor. Armand Krajnc vill ha en lyxig gala med mer ”Las Vegas-stuk”. Galan riktar in sig mot företag som kan nätverka under galan. Klädkoden för besökarna är kostym. Han berättar att det endast finns 100 platser till allmänheten.

– Det är röda mattan, det är mat, klädkod och 18-pluspublik. Det är också kändisar, säger han.

Exakt vilka kända namn som kommer att vara på plats kan han inte berätta.

– Zlatan har jag försökt få med, men han är så svår att få tag på, säger han och skrattar.

– Jag kommer att använda mitt nätverk under alla mina år från tv, så får jag se.

ANNONS

Boxningen då? Enligt Armand Krajnc kommer det att vara sju boxningsmatcher. Den svenska stjärnan Mikaela Laurén kommer vara en boxarna som går upp i ringen.

– Det är bara proffsboxning, men det kanske blir någon kändismatch, jag avslöjar inget än. Det jag kan säga är att huvudmatchen är WBA interkontinentala titeln för Linn Sandström från Växjö som numera bor i Australien, säger Krajnc.

Boxaren Mike Tyson och Youtubern Jake Paul under en presskonferens där de gör reklam för sin kommande boxningsmatch.
Boxaren Mike Tyson och Youtubern Jake Paul under en presskonferens där de gör reklam för sin kommande boxningsmatch. Bild: Sam Hodde

Armand Krajnc om Youtubetrenden

De senaste åren har Youtube-boxning blivit ett stort fenomen inom sporten. Det går ut på att olika influensers med många följare på sociala medier ställs mot varandra eller tidigare boxare i ringen. Ett aktuellt exempel är att den tidigare tungviktsvärldsmästaren Mike Tyson, 58, i november ska ställas mot youtubern Jake Paul, 27.

– Det är bara bra för alla, mer boxning är bra för alla. Det är bra för alla, så länge man är frisk i huvudet och kroppen tycker jag att man får köra så mycket man vill, säger han.

Hur tror du att det kommer att gå?

– Jag har inte följt det så mycket, men jag tror att det kommer att bli en jämn match. Får inte Tyson tag på Jake inom två, tre ronder så tror jag Tyson förlorar.

Boxningsgalan sker den 12 oktober med invägning dagen innan.

ANNONS

Galan kommer även att streamas på MMA-nyhetssajten Kimura.se.

LÄS MER:48-åringen gör comeback: "Vill visa att det går"

LÄS MER:Idrottsstjärnorna som stöttar Donald Trump

LÄS MER:Algeriets boxare fanbärare på avslutningen

ANNONS