Bendtner om karriären som aldrig riktigt lyfte

Nicklas Bendtner, 32, fick aldrig den karriär som många hade trott. Nu berättar den danske anfallaren om missnöjet över att han inte tog sin karriär mer seriöst.
– Det är definitivt en hel del ångest, säger han till The Guardian.

ANNONS
|

Nicklas Bendtner visade tidigt framfötterna i FC Köpenhamn. Så pass mycket att den engelska storklubben, Arsenal, valde att värva den danske talangen 2005. Men trots talangen fick han inte den karriär som många hade trott.

Visst, det blev spel i Arsenal, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Rosenberg och en andra vända i FC Köpenhamn och 81 landskamper.

Men Nicklas Bendtner hade mer i sig.

Det tror han själv i alla fall.

”Jag var alldeles för full för att sitta vid ett roulettebord. Men hur svårt kan det vara? Rött, svart, rött, svart. Efter 90 minuter hade jag förlorat 400 000 pund (4,5 miljoner kronor). Det var pengar som jag inte hade. Mitt bankkonto var tomt och jag hade varit pank om min tur inte hade vänt”, skrev han i sin självbiografi.

ANNONS

I en intervju med The Guardian berättar han nu att han tappade fotfästet och kontrollen efter flytten till Arsenal när pengar inte längre var några problem för honom.

– Det är definitivt en del ångest över att jag inte tog min karriär på ett mer seriöst sätt. När jag tittar tillbaka är det flera ögonblick som är väldigt smärtsamma och svåra att prata om, säger han.

”Gav mig adrenalinet jag behövde”

I intervjun berättar han även om den där natten på casinot i London och hur han med en hel del tur gick från att ha förlorat 400 000 pund till att ”bara” ha förlorat 20 000 pund.

– När jag var skadad och inte kunde få den känslan som du får på planen så gav spelandet mig det adrenalin jag behövde, säger han och fortsätter:

– Men att nästan ha varit pank. Det var det jag behövde för att vakna, säger han.

Nuförtiden har han lämnat elitfotbollen bakom sig men förbereder sig ändå på att bli kvar inom fotbollen. För nu är planen för den 32-årige anfallaren att ge sig in på en tränarkarriär istället.

– Det är min ambition nu och jag startar en tränarkurs i december. Jag har haft turen att spela under flera väldigt bra tränare. Jag är stolt över vad jag har uppnått och jag har levt ett spännande liv. Jag är bara 32 nu men jag har mycket mer att leva för och fler mål som jag vill nå, säger han.

ANNONS
ANNONS