Carl Bengtström laddar upp med tv-spelsdueller med Thobias Montler.
Carl Bengtström laddar upp med tv-spelsdueller med Thobias Montler. Bild: Christine Olsson/TT

Bengtström tillbaka i Eugene – laddar med TV-spel

Mästerskap får Carl Bengtström att tända till lite extra. Men VM kräver också något annat för att då och då skingra tankarna: tv-spelsdueller med Thobias Montler.
– Jag är snäppet vassare på Fifa, säger han.

ANNONS

Carl Bengtström är på bekant mark. Det var just på VM-arenan Hayward Field som 22-åringen öppnade säsongen på allra bästa sätt.

Han var visserligen inte nära segern på 400 meter häck men tiden 48,52 gav en fjärdeplats i Diamond League-tävlingen – och är den bästa som han hittills har gjort under karriären.

Ett personbästa som gör återkomsten i Eugene extra härlig.

– Det känns skitkul att vara här och känna atmosfären. Det börjar närma sig och det känns otroligt kul, säger han.

– Jag toppat formen sett till när jag var här senast, då såg vi det bara som en vanlig tävling. Så jag kommer in med en bättre känsla i kroppen och när det är mästerskap vet jag att jag kan höja mig. Det känns otroligt bra, det är bara att gå in och släppa loss.

ANNONS

"Visa vem man är"

TT: Vad är skillnaden på en DL-tävling och ett mästerskap?

– Det är där det gäller, det är där man tar medaljer och visar vem man verkligen är. Jag kommer in i en bättre stämning då jag vet att det är här det gäller. Det är väl något undermedvetet som gör att jag laddar på lite extra.

TT: Vem vill du visa dig som?

– Jag vill visa den bästa versionen av mig själv. Jag drömmer om att vara med och slåss om medaljer. Nu håller jag på med 400 meter häck och det är en väldigt bra gren just nu, så medalj i år är kanske att ta i.

Dueller med Montler

Carl Bengtström säger att den hårda träningen gjordes i Sverige och att tiden i USA bara har handlat om lättare pass och återhämtning.

Och så en hel del dueller med rumskamraten Thobias Montler.

– Vi gör allt möjligt för att fördriva tiden. "Tobbe" har med sig ett Xbox så att vi kan köra på rummet, säger han.

TT: Hur ser duellerna ut?

– Generellt sett är jag snäppet vassare på Fifa och han på formel 1-spelet. Just nu i alla fall...

TT: Vad ger sådana stunder?

– Det är skönt att släppa tankarna, så att man inte går hela dygnet och tänker på loppet och mästerskapet. Det gäller att kunna ladda på när det gäller, annars tröttar man ut sig själv.

ANNONS

TT: Vad gör ni mer?

– De har en puttinggreen som man kan köra på, så det har vi gjort. Annars sitter vi och dricker vatten, te och snackar. Det finns grejer att göra.

Siktar på final

Montler:

– Vi har en skön stämning på rummet. Vi sitter och lirar lite där inne. Det är en avslappnad känsla, säger han.

– När vi är med Daniel Ståhl och gubbarna så brukar vi köra Fifa, för då kör vi tillsammans. Nu har det blir mer F1 - och det är bra för min del, det höjer självförtroendet.

Trots tunga F1-lopp verkar Carl Bengtström ändå ha god självkänsla.

– Att ta sig till final hade varit häftigt, det laddar jag för men jag vet att det kommer bli otroligt tufft, det kommer nog krävas ett hyfsat personligt rekord för att klara det, säger han.

– Men jag tror jag har alla möjligheter, om allt stämmer.

Kvalheaten på 400 meter häck börjar på lördagskvällen.

Fakta: Carl Bengtström

Född: 13 januari 2000.

Klubb: Örgryte.

Gren: 400 meter häck.

Aktuell: Är tillbaka i VM-staden Eugene, där han tidigare i år sprang på personbästa och slutade fyra i en Diamond League-tävling.

ANNONS