Alexia Putellas och Karim Benzema vann Uefas bästa spelare.
Alexia Putellas och Karim Benzema vann Uefas bästa spelare. Bild: Emrah Gurel/AP/TT

Benzema och Putellas utsågs till årets spelare

Real Madrids Karim Benzema och Barcelonas Alexia Putellas prisades som årets bästa spelare av det europeiska fotbollsförbundet (Uefa).

ANNONS
|

Champions Leagues gruppspel lottades under kvällen och i samband med lottningen delades även pris ut för fjolårssäsongens bästa spelare av Uefa. För att vinna måste spelaren spela, eller ha spelat under fjolårssäsongen, i ett europeiskt klubblag.

På herrsidan vann Karim Benzema efter sin poängmässigt starkaste säsong i karriären. Med 15 mål på tolv matcher i Champions League var han en starkt bidragande faktor till att Real Madrid vann turneringen, han var dessutom kapten i finalen. Sina 27 mål i ligaspelet bidrog också till att "Marängerna" vann La Liga.

Övriga nominerade var klubbkamraten och målvakten Thibaut Courtois och Manchester City-spelaren Kevin De Bruyne.

ANNONS

Alexia Putellas blev vinnare på damsidan för andra året i följd. Hon slog därmed Beth Mead, som vann EM-guld tidigare i somras och tog hem mästerskapets skytteliga. Även Tysklands Lena Oberdorf var nominerad.

Putellas ledde sitt Barcelona till en Champions League-final som sedan förlorades mot Lyon. Hon förväntades vara en bärande faktor för Spanien under EM i England men drabbades av en allvarlig knäskada och missade mästerskapet.

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti och Englands förbundskapten Sarina Wiegman vann tränarpriserna.

ANNONS