Bianca Salming om Börjes sjukdom: ”Värsta tänkbara”

Börje Salming berättade att han hade drabbats av sjukdomen ALS. Nu kommenterar hans dotter, Bianca, för första gången pappans sjukdom.
– Jag tror inte att någon kommer kunna förstå hur det känns, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

Det var i mitten av augusti som Börje Salming gick ut och berättade för omvärlden att han hade drabbats av sjukdomen ALS. En nyhet som chockade många och stödet vällde in till hockeylegendaren.

"Jag har fått ett besked som har skakat om livet för mig och min familj. De tecken, som antydde att allt inte stod rätt till i min kropp, visade sig vara sjukdomen ALS. På ett ögonblick förändras allt", skrev Börje Salming själv i ett uttalande och fortsatte:

”Det är en sjukdom som i dag saknar botemedel, men jag vet att det pågår forskning över hela världen, och en dag kommer vetenskapen att finna en lösning. Just nu får jag förlita mig på mediciner som bromsar förloppet”.

ANNONS

En som givetvis visste om att Börje Salming hade drabbats av ALS innan omvärlden fick reda på det är dottern Bianca. Inför och under friidrotts-EM i München bad hon om att slippa få frågor om sin pappa.

Bianca om pappans sjukdomsbesked: ”Det har varit hemskt”

Men efter att mångkamparen varit med i Finnkampen valde hon att berätta om sina känslor för första gången.

– Det har varit hemskt. Jag har haft min bästa sommar på ett sätt, samtidigt som det värsta tänkbara har hänt. Det har varit tufft, säger hon till Expressen.

– Det blev lite som att man fick beskedet igen när vi gick ut med det. Mottagandet har varit fint för pappa, men samtidigt blir det extra jobbigt eftersom man blir påmind om det hela tiden.

Vidare berättar hon även att det varit ett besked som varit svårt att ta in.

– Jag tror inte att någon kommer kunna förstå det, säger hon.

ANNONS