Bianca Salming om relationen med Börje: ”Känner mig hemsk”

Börje Salming, 69, följer dottern, Bianca, 22, noga. Kanske för noga om det vore upp till Bianca själv?
– Det är jättegulligt men jag blir galen, säger hon i SVT-programmet ”Carina Bergfeldt”.

ANNONS
|

Bianca Salming valde inte att bli hockeyspelare som pappa Börje. Men hon valde ändå ett liv som elitidrottare när hon fastade för mångkamp och där har 22-åringen snabbt visat framfötterna.

LÄS MER:Nils Wiberg: ”Jag kunde gjort nästan vad som helst för Blåvitt”

I somras nådde hon över 6 000 poäng och satte personligt rekord på SM. Ett rekord som även gör att hon kvalar sig in bland de fem bästa sjukamparna i Sverige genom alla tider.

Hennes största supporter?

Jo, det är pappa Börje som följer hennes karriär noga.

Kanske för noggrant?

LÄS MER:Förklaringen bakom IFK Göteborgs svaga offensiv

För när Bianca och Börje gästade SVT-programmet ”Carina Bergfeldt” berättade de om deras relation. Där Bianca är tydlig med att pappa kan bli lite jobbig under vissa perioder.

ANNONS

– Jag känner mig rätt så hemsk ibland. Jag blir så arg speciellt för att pappa är så snäll och han bryr sig bara om mig – för mycket. Det är därför jag blir irriterad. Det är liksom hela tiden massa frågor och allt är så noggrant. Han ringer mig hela tiden och sms:ar. Jag har en sådan här eldstad hemma och den har jag inte fått elda i på två år nu för att han tror jag ska elda upp mig själv liksom. Det är jättegulligt men jag blir galen, säger hon i programmet.

LÄS MER:Så ska Frölunda vända på svaga trenden: ”Lätt det blir pannkaka av allting”

Börje Salming håller med sin dotter om att det kan bli lite mycket.

– Jag kan hålla med om att jag är för mycket, lite nojig när jag håller på med dig. Men det är bara för att du flyttat hemifrån i nästan bara två år.

Börje Salming är en av svensk hockeys största profiler med en lång karriär bakom sig där han blivit odödlig hos Toronto Maple Leafs.

ANNONS