Bogere känner av hemmapressen

ANNONS
|

- Jag väger något kilo för mycket, min normalvikt ligger på 66, säger han.

Patrick Bogere är trött på att banta. Att bli större är ett delmål innan OS.

- Då ska jag upp i 69 kilo.

I morgon, då Redbergslids Boxningsklubb tar emot det tjeckiska laget Banik Most, får han dock nöja sig med att ligga under 67 kilo.

- Jag vet inte ens vem min motståndare är. Men det är svårare då, att boxas som favorit.

Favorit är knappast en överdrift. Patrick Bogere boxade hem SM-titeln i Malmö förra veckan och räknas till en av världens tio bästa i sin viktklass. En axelskada är det enda som står i vägen i morgon.

ANNONS

- Jag kan knappt röra axeln nu. Det är samma skada som jag hade inför förra OS. Då var jag borta i ett år. Jag tänker inte riskera det igen.

Han pratar gärna om OS. Senast det begav sig blev det tidig hemresa för ett på förhand tippat medaljhopp.

- Jag siktar på att ta medalj på mästerskapen fram tills OS. VM i Peking i november. Och i EM 2006 då jag ska ha passerat 69 kilo för att sedan vara redo för den viktklassen i OS.

Bredvid den sportsliga uppladdningen fördriver han tiden på Angereds gymnasium.

- Projektet kallas lugna gatan. Jag ser till att eleverna inte skolkar och två dagar i veckan håller jag i idrotten, ofta boxning eller fotboll. Det får eleverna att komma till skolan på morgonen, sen ser jag till att slussa in dem på lektionerna.

Skolvärdsjobbet gör tävlingen på hemmaplan lite viktigare.

- Vi snackar en hel del boxning. Nu gäller det att visa - att inte bara snacka. Det är alltid viktigt att övertyga på hemmaplan.

ANNONS