Boxarna tar plats på Ullevi

ANNONS
|

Boxningen har för länge sedan lämnat Scandinavium och de stora galaföreställningarna bakom sig.

- Vi vill ha en liten hall som skapar lite stämning. Vi klarar av 250 åskådare och det blir inga problem att fylla det, säger klubbens ordförande Pelle Löfving.

Klubben har nyligen varit nere i Malmö och tävlat i SM. Hem kom tre färska medaljörer - samtliga ställer upp i morgon. Patrick Bogere som tog guld och Cliff Soukka samt Stefan Schallengruber som kammade hem brons. Även Joaquin Rivera och Daniel Hartvig som missade pallplatserna finns med.

- Det är ett gediget lag vi har. Men tjeckerna är duktiga. Det är unga pojkar som är tvåa, trea och fyra i Tjeckien. Fullt jämförbara med våra gubbar. Det är väl bara Patrick Bogere som är i en klass för sig.

ANNONS

Arbetsnamnet Ullevi Sporthall och idén med en boxningsring i Ullevis presscenter är något som passar för åskådarna som enbart vill komma för att se boxningen. Till hösten tänker man dock satsa hårdare.

- I oktober kommer Thailand på besök. Det är betydligt större. Vi har en del planer, men först ska vi genomföra dessa tävlingar, säger Pelle Löfving.

ANNONS