Carolina Klüfts nya jobb – expert på TV4

Carolina Klüft är klar för ett nygammalt jobb. OS- och VM-guldmedaljören kommer vara expert för TV4 under friidrotts-VM i sommar.
– Det känns både roligt och inspirerande att jobba med ett friidrottsmästerskap igen, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

TV4 sänder friidrotts-VM i Budapest senare i sommar. Nu har kanalen landat ett tungt namn till sina sändningar.

Den tidigare superstjärnan Carolina Klüft, som bland annat vunnit OS-guld och tre raka VM-guld som sjukampare, är klar som expert under mästerskapet.

– Det känns både roligt och inspirerande att jobba med ett friidrottsmästerskap igen. Sverige har en intressant trupp till VM och det kan mycket väl bli några medaljer, utöver Duplantis som såklart är det stora guldhoppet, säger Klüft i ett pressmeddelande.

”Känns fantastiskt”

Klüft har tidigare varit expert för både SVT och Discovery men går nu alltså in i rollen i en tredje kanal. Under sommarens VM får hon sällskap av den förre längdhopparen Michel Tornéus, som var expert för Discovery under OS i Tokyo 2021.

ANNONS

– Det känns fantastiskt att kliva in i friidrottsvärlden igen. Att få guida och ge perspektiv ifrån mitt håll som har varit på arenan och känt pressen, gråtit av lycka men även av besvikelse. Friidrott är det absolut bästa jag vet och jag ser verkligen fram emot att följa alla fantastiska aktiva som ska göra upp i VM, säger han.

Friidrotts-VM i Budapest avgörs 19-27 augusti.

LÄS MER:Duplantis överlägsen – nytt världsårsbästa

LÄS MER:Här får Carolina Klüft sin doktorshatt

LÄS MER:Bergqvist efter alla återbud: "Tufft för en del"

ANNONS