Casper Ruud klar för historisk final

Semifinalen i Franska öppna mellan Casper Ruud och Marin Cilic fick avbrytas i tredje set när en aktivist spände fast sig själv i nätet.
Sedan kom spelarna tillbaka och Casper Ruud tog sig till en historisk final mot sin barndomsidol.

ANNONS
|

Den första semifinalen i Franska öppna bjöd på dramatik när Alexander Zverev skadade sig och tvingades bryta matchen mot Rafael Nadal.

Även den andra semifinalen, mellan norrmannen Casper Ruud och kroaten Marin Cilic, fick ett oväntat avbrott. Vid ställningen 1–1 i set och ledning för Ruud i det tredje setet fick matchen avbrytas när en aktivist tog sig in på banan och spände fast sig själv i nätet. Enligt Sportbladet handlar det om en 22-årig klimataktivist. På hennes t-shirt stod det ”Vi har 1028 dagar kvar”.

Spelarna togs av banan och efter drygt tio minuter kunde de komma ut igen efter att kvinnan som spänt fast sig lossats och burits bort. Efter en stunds ny uppvärmning kunde matchen återupptas. Casper Ruud höll när matchen upptogs kvar i sin ledning och vann det tredje setet.

ANNONS

– Jag såg inte exakt, men det var jobbigt och lite pinsamt, säger Ruud om situationen.

Den senaste tiden har flera idrottsevenemang avbrutits tillfälligt när klimataktivister tagit sig in.

Ruud mot barndomsidolen

23-årige Casper Ruud höll i och vann matchen med 3–1 i set och är klar för sin första grand slam-final. Setsiffrorna skrevs till 3–6, 6–4, 6–2 och 6–2. I final väntar gruskungen Rafael Nadal som vann sin semifinal sedan Alexander Zverev skadats och tvingats bryta matchen.

– Det blir fantastiskt. Han har varit min idol hela livet, säger Ruud om söndagens final.

Casper Ruud är den första norrmannen som tagit sig till grand slam-final. Nadal har vunnit Franska öppna 13 gånger.

LÄS MER:Alexander Zverev skrek ut sin smärta – tvingades bryta semifinalen

ANNONS