Casper Ruud stöttar Mikael Ymer efter avstängningen

Mikael Ymer stängs av i 18 månader för en dopningsöverträdelse.
Nu stöttas han av vännen och stjärnan Casper Ruud.
– Jag tycker att det är synd om honom, säger han enligt norska VG.

ANNONS
|

Ymer berättade själv om det hela under tisdagen.

Han missade tre dopningskontroller under en period på tolv månader och det internationella tennisförbundet (ITF) utredde saken. Ymer blev först friad – för att sedan fällas i idrottens skiljedomstol (CAS).

Domen blev en avstängning på 18 månader.

”Jag hade redan friats en gång, och står helhjärtat fast vid att jag inte känner att den tredje överträdelsen begicks. Därför tycker jag deras beslut att pröva mig igen och senare finna mig skyldig är orättvist. Dessutom tycker jag det är svårt att förstå att de tyckte en 18 månaders avstängning är ett rättvist straff”, skriver Ymer på Twitter.

ANNONS

Saken har fått stor uppmärksamhet, under en pressträff i samband med Swedish Open ombads därför den norske världsfyran Casper Ruud kommentera domen.

Han medger att det är svårt att hålla på alla kontroller, där man långt i förväg måste rapportera var man ska befinna sig vid en specifik tidpunkt – samt att han själv varnats.

”Hjälper inte alls”

Han tycker därför att straffet är hårt.

– Konsekvenserna blir stora och i det här fallet väldigt stora om man bryter mot reglerna. Jag kan känna att "ahh, det är lite knepigt" ibland. Det finns mycket att hålla utkik efter och man måste anmäla sig för varje kvartal, så tre månader i förväg fyra gånger om året, säger Ruud enligt norska VG.

Via Expressen går han också till attack mot ITF för hur turordningen sett ut.

– Vad som förvånade mig var att han blev friad först och sedan valde ITF att överklaga. Jag trodde ITF var där för att hjälpa spelarna, för mig sänder detta ett starkt budskap att de inte hjälper sina spelare alls, säger han.

Ruud har tidigare berättat att han är nära med Mikael Ymers storebror, Elias. Han säger nu att han även har en nära relation till Mikael själv.

ANNONS

– Jag och Mikael är bra vänner också. Vi är alla tre lika goda vänner. Jag tycker att det är synd om honom som vän och någon jag känner personligen. 18 månader utan inkomst och att inte kunna spela är svårt och det är självklart tufft för honom, säger han.

LÄS MER:Mikael Ymer stängs av för brott mot dopningsreglerna

LÄS MER:Tennisförbundets Christer Sjöö om Mikael Ymers avstängning

LÄS MER:Oerhört korkat, Ymer – även om du inte är dopad

ANNONS