Corentin Moutet gjorde nio armhävningar – mitt i matchen

Corentin Moutet tappade fokus under US Open-förlusten mot norske Casper Ruud.
Den franske tennisstjärnan gjorde nio armhävningar under matchen, sköt bollar mot publiken – och skällde ut domaren.
– Jag är väldigt besviken, säger experten Mats Wilander.

ANNONS
|

Det bjöds inte på någon större dramatik när norske Casper Ruud besegrade fransmannen Corentin Moutet i den fjärde rundan av US Open.

Ruud var tämligen överlägsen och vann de två första seten överlägset. Han avgjorde sen i det fjärde setet, även där utan några större problem, efter att han tappat i det tredje.

Den stora snackisen under matchen kom dock att handla om Corentin Moutets beteende.

Till att börja med bestämde han sig för att ligga kvar på marken och göra nio armhävningar efter att han förlorat en boll i andra setet, vilket fick publiken att börja skratta.

ANNONS

Inte alla uppskattade agerandet dock. Alex Corretja, expert på Eurosport, menar att armhävningar var ett bevis på att Moutets tankar var någon annanstans.

– Du gör inte sådär om du är fokuserad på matchen, du gör det eftersom dina tankar är någon annanstans och du tappar koncentrationen.

Relationen med publiken blev sämre under matchen och Moutet sköt senare två bollar upp mot läktaren, vilket renderade i poängavdrag. Innan han förlorat mot Ruud han fransmannen även med ett utbrott mot domaren.

Anledningen var att domaren ansåg att han tog för lång tid på sig mellan två bollar.

– Jag svettas, jag spelar tennis. Jag behöver min handduk. Tänk för en sekund. Du har väntat på att säga någonting för att du är uttråkad i stolen! skrek han.

Kritiseras för sitt beteende: ”Väldigt besviken”

Svenske tennislegendaren, tillika experten, Mats Wilander var inte imponerad över Corentin Moutets prestation.

– Jag är väldigt besviken på hans match. Hans attityd var inte bra för honom. Om vi bara ser till tennisen så är han väldigt talangfull och smart. Men man såg redan från början att han inte riktigt trodde på att han hade någon chans att vinna, säger Wilander.

ANNONS