Dahlin redo att bli siste utpost för Blåvitt igen

Erik Dahlin, 29, blev sjuk och tappade förstaplatsen till Tom Amos. Enligt uppgifter till GP kommer han dock att få chansen igen i ödesmatchen mot Trelleborg.
– Jag skulle inte påstå att jag var rädd att tappa min plats, säger han.

ANNONS
|

Förra säsongen fick han stå i skymundan för Pontus Dahlberg som då lade beslag på målvaktsposten i IFK Göteborg.

När Dahlberg lämnade för Watford i somras var det upp till Erik Dahlin att axla det ansvaret i Blåvitt. Det blev elva raka matcher från start innan han blev sjuk inför mötet med BK Häcken.

Då gick uppdraget till Tom Amos som trots förlust med 1–4 blev utsedd till matchens lirare. Den 20-årige målvakten fick även fortsatt förtroende från Poya Asbaghi i matcherna mot AIK och Hammarby där det blev två nya förluster.

Nu är dock Erik Dahlin helt återställd efter att han drabbats av influensa.

ANNONS

– Nu är jag pigg och frisk, säger han och fortsätter:

– Jag åkte på något där och låg hemma ett par dagar, jag bokstavligen talat låg ned och kommer inte ihåg så mycket mer. Jag var helt väck och var riktigt dåligt men nu är det okej.

Svårt att konkurrera om en startplats från sjuksängen?

– Då har man fan inte mycket att säga till om. Sen är fotboll en färskvara och jag skulle inte påstå att jag var rädd att tappa min plats. Nu har det varit upp till Tom att ta pinnen och han har gjort det helt okej.

Tufft läge som målvakt?

– Så är det alltid, det är ju speciellt för oss målvakter. Som utespelare kan du alltid hoppa in och få några minuter. Men det är bara att gilla läget och man kan inte gå runt och sura för att man inte får spela.

"Ständig konkurrens på den platsen"

Under torsdagens träning var det tydligt att Erik Dahlin är tänkt att vara tillbaka mellan stolparna på lördag när Trelleborg kommer till Göteborg.

– Erik har varit sjuk men han är frisk nu. Det är samma som för utespelarna som gäller, det är en ständig konkurrens på den platsen, säger Poya Asbaghi.

ANNONS

Erik Dahlin hyllar målvaktstränaren Stefan Remner som den stora anledningen till att klubbens målvakter med Pontus Dahlberg, Tom Amos och han själv har lyckats utvecklas.

– Han är en väldigt duktig målvaktstränare. Det är ändå matcherna som man utvecklas på och sen ska du ju palla trycket att spela på Ullevi. Det är en annan typ av erfarenhet och den får du inte på träning, säger han och fortsätter:

– Det är små, små detaljer som gör det i slutändan på den här nivån. Jag tycker inte vi har varit så jävla dåliga som alla säger utan vi måste se nyktert på det. Det är fortfarande sex matcher kvar och mycket att spela om.

Han är inne på sin tionde säsong i klubben och är en av lagets veteraner tillsammans med Tobias Hysén, Emil Salomonsson och David Boo Wiklander.

Gemensamt för den kvartetten?

Ett utgående kontrakt.

– Jag tycker alltid det är enkelt att åka upp hit till Kamratgården, det är en grym miljö och det finns inget bättre ställe att vara på. Jag har alltid tyckt det och kommer alltid att tycka det, säger Dahlin.

Du vill vara kvar?

– Jag hoppas det. Sen är det fotbollen som bestämmer det och det är en färskvara. Det handlar om att vara bra hela tiden.

ANNONS
ANNONS