Rasmus Dahlin, till höger, jublar med lagkamrater efter sitt mål.
Rasmus Dahlin, till höger, jublar med lagkamrater efter sitt mål. Bild: Jason Franson/AP/TT

Dahlins succéstart – målgladast sedan Hedman

Rasmus Dahlin tog ett kliv redan förra säsongen.
Kanske visar den fina starten att den 22-årige backen är på väg att växa in i en ännu större NHL-kostym?
I 4–2-segern mot Edmonton blev backen målskytt – för tredje matchen i rad.

ANNONS
|

Buffalos svenske stjärnback har inlett säsongen i ett rasande tempo. Målskytt i premiären mot Ottawa, målskytt mot Florida och nu målskytt mot Edmonton.

Matchen mot Edmonton var bara fyra minuter gammal när Rasmus Dahlin cirkulerade upp ovanför tekningscirklarna och avlossade ett hårt och välplacerat handledsskott bakom målvakten Stuart Skinner.

Målet betydde 1–0 och Buffalo vann till slut med 4–2.

Bäst sedan Hedman

Dahlin har nu gjort tre mål i de tre första matcherna under säsongen vilket gör att han är den första backen att lyckas med bedriften sedan Victor Hedman säsongen 2014-2015, enligt nhl.com. Dessförinnan? Calle Johansson, säsongen 1992-1993.

En annan ung svensk som har visat framfötterna i offensiven är Elias Pettersson. 23-åringen gjorde både mål och assist för sitt Vancouver mot Columbus och är nu uppe på sex poäng på fyra matcher.

ANNONS

Dessvärre för Vancouver blev det ändå förlust med 3–4 efter förlängning trots att man ledde med 2–0. Vancouver har inlett säsongen med fyra förluster där man i samtliga matcher har haft ledningen med två mål eller fler för att sedan tappa till förlust.

"Klubborna flyger"

Enligt tränaren Bruce Boudreau var det väldigt besvikna miner i omklädningsrummet efteråt.

– Jag sade ingenting till laget efteråt. De är tillräckligt arga som det är vilket syns på klubborna som flyger runt i omklädningsrummet. Ibland efter sådana här matcher kommer inget man säger gå fram ändå. Det är bättre att prata med dem i morgon, säger han till medier på plats efter matchen.

Målet i matchen var Elias Petterssons 100:e mål i NHL-karriären. Det tog svensken 249 matcher att nå den milstolpen.

ANNONS