Daniel Ståhls flopp – missar EM-medalj

Daniel Ståhl gick in som klar medaljfavorit i EM. Han lämnar som fyra. Svensken kastade 66,84 i finalen och får fortsätta jaga guldet han saknar.
Inte heller Fanny Roos fick till det i sin final och även hon lämnar Rom medaljlös.

ANNONS
|

Daniel Ståhl lämnar EM i Rom utan medalj. Svensken som är regerande OS- och världsmästare slutade fyra och får fortsätta jaga sitt första EM-guld.

– Det är klart att det svider lite. Men fyra i Europa, det är inte så illa egentligen, säger Ståhl till SVT.

Ståhls längsta kast i finalen mätte 66,84.

– Jag hade lite dåligt med tajmingen idag. Jag kunde inte hantera det riktigt. Men det var bra tryck. Det är bara att jobba vidare, säger han.

Han fortsätter:

– Det sista kastet var faktiskt bäst, men jag kunde inte fullfölja det kastet, det gick rakt i buren. Men det kändes som en 67,5:a i alla fall.

ANNONS

Litauern Mykolas Alekna, som slaget världsrekord tidigare i år, gick in i finalen som favorit till guldet men inte heller han fick till det i finalen. 21-åringen slutade trea med 67,48.

Slovenskt guld

Vann gjorde slovenen Kristjan Ceh, som hade tävlingens tre längsta kast, med 68,08 och tvåa blev österrikaren Lukas Weisshaidinger med 67,70.

– Det var en riktigt bra final. Inte som jag förväntade mig, jag förväntade mig mer, en högre nivå. Det var en bra final för min del, säger Ceh till SVT.

Ståhl får nu ladda om till OS i Paris som avgörs i slutet av juli och början av augusti.

– Jag är hungrigare än någonsin, säger han.

Ståhl fick efter sin medaljmiss sätta sig och följa flickvännen Fanny Roos i kulfinalen. Men inte heller där blev det svensk medalj.

Besviken Roos

Två svenskor fanns med i finalen, Roos och Sara Lennman. Roos blev bästa svenska med en sjätteplats med 18,26.

– Det är klart att jag inte är nöjd med detta. Det känns väldigt tråkigt att jag inte stötte bättre, säger hon till SVT.

Hon stötte 18.70 i kvalet, det hade räckt till silver i finalen.

– Ja, men det ska göras här och nu också. Jag har liksom inte riktigt stabiliteten. Det har varit väldigt blandat senaste tiden.

ANNONS

Sara Lennman blev åtta med 18,16.

Jessica Schilder från Nederländerna försvarade sitt guld från 2022 och vann på 18,77.

LÄS MER:Ståhls EM-kritik: "Det blir en lång dag"

LÄS MER:Ståhl hyllar unga stjärnan: Som Bolt och Sjöström

ANNONS