Därför fick Zlatan Ibrahimovic rollen i nya filmen: ”Letade efter någon med arrogans”

Zlatan Ibrahimovic, 39, ska spela rollen som karaktären ”Antivirus” i den kommande Asterix och Obelix-filmen. Nu berättar regissören om varför han gav en roll till den svenske stjärnan.

ANNONS
|

Sedan tidigare har idrottsstjärnor som Zinedine Zidane, Tony Parker och Michael Schumacher alla gästspelat i filmerna om Asterix och Obelix. I förra veckan stod det klart att nästa stjärna på den listan blir Zlatan Ibrahimovic.

Detta då svensken själv la upp en bild på sin Instagram.

En bild med texten ”Antivirus”.

Senare bekräftades det att det är hans karaktär i den nya filmen ”Asterix and Obelix: The Middle Kingdom”.

LÄS MER:Gais hittade hyllade Adam Egnell – av en slump

Huvudrollsinnehavaren, Guillaume Canet spelar rollen som Asterix men är även den som regisserar filmen.

LÄS MER:Ettan – svensk fotbolls nya guldgruva

Nu berättar han om varför han ville ge en roll till just Zlatan Ibrahimovic som inte har någon skådespelarhistoria.

ANNONS

– Vi letade efter någon med personlighet och arrogans. Jag lyckades komma i kontakt med honom och idén roade honom. Dessutom håller han på med taekwondo, säger Guillaume Canet till Journal de Dimanche.

”Han kommer att vara Caesars favorit”

Han passar även på att berätta att Zlatan Ibrahimovics roll inte blir liten i filmen. För rollkaraktären är visst populär hos en viss romare.

– Han kommer att vara Caesars favoritcenturion, säger Canet.

LÄS MER:Här är 15 spelare som slog stort i Ettan 2020

Inspelningen, som har tagit längre tid än förväntat på grund av coronapandemin, förväntas starta snart och filmen ska enligt plan bli klar 2022.

Efter 30 omgångar ligger Zlatans Milan på en andraplats i Serie A. Upp till lokalrivalen, Inter, är det dock elva poäng och seriesegern ser ut att hamna hos Inter och inte hos Milan.

I skytteligan som Zlatan ledde en bit in på säsongen är det nu en femteplats som gäller för svensken som är tio mål efter ledande Cristiano Ronaldo.

ANNONS