Dejan Kulusevski slog in första målet mot Manchester city på lördagen.
Dejan Kulusevski slog in första målet mot Manchester city på lördagen. Bild: RUSSELL CHEYNE

Dejan Kulusevski slog in första målet för Tottenham

I den fjärde minuten gjorde Dejan Kulusevski sitt första mål i Tottenham i Premier League. Den svenske landslagsspelaren såg till att lördagens match startade med en ledning mot Manchester City.

|

I slutet av januari stod det klart att Dejan Kulusvski skulle lånas ut till Premier League-laget Tottenham till slutet av juni 2023.

Den 21-åriga fotbollsspelaren, som inte fått så mycket speltid i Juventus, fick sin första ligastart i Tottenham på lördagen. Då, i fjärde minuten, slog han in 1-0 mot motståndaren Manchester City.

Matchen slutade 3-2 till Tottenham, efter att den engelska spelaren Harry Kane satte dit ytterligare två mål.

I vanliga fall spelar den svenske landslagsspelaren som sagt för Juventus, men denna vår står än mer på agendan. Sverige ska spela VM-playoff. Det inleds den 24 mars hemma på Friends Arena, då Sverige ställs mot Tjeckien. Skulle Blågult gå vinnande ur detta möte väntar en direkt avgörande playoffinal mot antingen Ryssland eller Polen.

Vinnaren går till VM i Qatar, som inleds den 21 november.