"Det är ett grymt bonusmaterial"

ANNONS
|

Varför börjar GP med poddsändningar?

– I takt med att fler och fler skaffat smartphones har intresset ökat för poddsändingar. Jag tror att många gillar att lyssna när man är på resa eller innan man somnar på kvällen. Därför tyckte vi att det var roligt att prova det här formatet. Och det verkar ju ha funnits en efterfrågan. Programmet har gått som en raket på Itunes topplista över de mest nedladdade programmen.

Varför blev det en podd om sport?

– Mattias Balkander är en enormt duktig journalist och han bevakar ett område som vi vet engagerar många göteborgare. Han får mycket beröm från sina läsare på bloggen. Tanken med den här podden är att ge hans läsare ännu mer. Jag tycket att det är ett grymt bonusmaterial.

ANNONS

Gjorde ni några nybörjarmisstag?

– Ja, det är svårt att undvika. Mattias missade att stänga av ett kylskåp när han intervjuade Torbjörn Nilsson, så det brummar lite i bakgrunden. Sedan har vi fått lära oss tekniken från grunden så ibland har vi känt oss lite vilsna. Men vi lär oss hela tiden.

Vilka andra gäster har ni på gång?

– Vi har en lista med tänkbara gäster, men det är också mycket upp till lyssnarna. Mattias tar gärna emot tips på intressanta personer att intervjua på sin blogg.

När kommer nästa avsnitt?

– Vi har inte spikat något datum än. Mattias har mycket annat att göra också, men det är klart att vi ska försöka få ut ett nytt avsnitt så fort som möjligt. Särskilt när intresset får podden har varit så stort.

Ladda ner poddsändningen här.

ANNONS