Djupare kris för IFK Göteborg – föll tungt mot tabelljumbon

Krisen fortsätter för IFK Göteborg.
Det blev inga poäng mot tabelljumbon Varbergs Bois. I stället föll man med tunga 1–2 på Gamla Ullevi.
– Det blev en match på Varbergs premisser, säger Jens Askou efter matchen.

ANNONS
|

IFK Göteborg ställdes mot Varbergs Bois i en pressad, laddad och inte minst viktig bottenstrid under måndagen.

Uppslutningen på Gamla Ullevi var enorm. Trots semestertider, måndagsmatch och regn låg publiksiffran på imponerande 16 000 – och därmed lapp på luckan.

Det resulterade i en magisk och högljudd inramning innan avspark.

Växande kris för IFK Göteborg

Men det blev en tung kväll för alla Blåvita fans. Och givetvis lika tung för spelare och klubbpersoner. IFK Göteborg förlorade måstematchen mot Varbergs Bois med 1–2 och hamnade i ett ännu mer pressat och kritiskt läge.

– Vi får mycket stöd från publiken men vi kunde inte leva upp till det stödet, säger tränaren Jens Askou efter matchen.

ANNONS
Jens Askou.
Jens Askou. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Resultatet var inte givet från början. IFK Göteborg fick en bättre start på matchen, men Varbergs Bois kom in i det mer och mer. Det var också Hallandslaget som stod för de hetaste målchanserna och var farligt nära ett ledningsmål gång på gång.

Men första halvlek lämnades mållös.

Dion Krasniqi chockade Blåvitt – dubbelt upp

Trots att Varbergs Bois varit nära att ta ledningen tidigare sköljde ändå en chock över Gamla Ullevi när det till sist blev till verklighet.

Mannen som gjorde jobbet var anfallaren Dion Krasniqi. Och han gjorde det inte bara en, utan två gånger.

– Det är oturligt och inte bra. Vi måste göra det bättre i de situationerna, säger tränaren Jens Askou om situationerna som straffade Blåvitt.

Han fortsätter:

– Vi gör för mycket fel, för mycket misstag. Vi har dålig touch och passar fel. Det överskuggar allt. Det blir en match på Varbergs premisser. Vi måste kunna spela med mer kvalité.

IFK Göteborgs måltorka såg ut att fortsätta. Men på övertid reducerade Gustaf Norlin på straff. Men det räckte inte. Matchen slutade 1–2, vilket betyder att Blåvitt faller djupare ner i krisen.

Jens Askou om krisen: ”Livet är tufft”

Resultatet fick åskådare att reagera. Precis som laget själva trodde så trodde också omgivningen runt om att IFK Göteborg skulle besegra tabelljumbon.

ANNONS

Jens Askou har haft det tufft sedan han klev på posten som klubbens nye huvudtränare.

– Det har inte varit bra, det är så det är och vi måste acceptera det. Livet är tufft och har varit det en period om man jobbar i IFK eller är supporter i klubben.

– Vi måste göra det bättre och jobba hårt för att komma ur situationen som vi är i. Och det kommer vi göra. Vi har gjort det bra på Kamratgården, men vi får inte ut det på planen.

Hur långt ifrån är ni att spela så som ni vill?

– Det är mycket saker att förbättra tills vi är där. I slutändan handlar det om resultat och där har vi en bit kvar. Men det kommer en ny dag i morgon och vi ska fortsätta jobba för att komma dit.

IFK Göteborg ställs mot IF Elfsborg den 16 juli på Borås Arena.

Så startade IFK Göteborg

(4–3–3): Pontus Dahlberg – Sebastian Hausner, Gustav Svensson, Johan Bångsbo (67’ Linus Carlstrand), Oscar Wendt – Elias Hagen, Adam Carlén, Lucas Kåhed (82’ Abundance Salaou) – Thomas Santos (77’ Alai Ghasem), Marcus Berg (46’ Arbnor Mucolli), Gustaf Norlin.

LÄS MER:Statistiken: IFK Göteborgs Marcus Berg sämre än i fjol

LÄS MER:Arbnor Mucolli räds inte pressen i Blåvitt

LÄS MER:Lucas Kåhed tillbaka efter tuffa skadeår – möts av hyllningar

ANNONS