Dramat som tv-tittarna missade: ”Inte särskilt överraskande”

Under Diamond League-tävlingen i Zürich hördes buropen. Men för TV-tittarna var det svårt att veta varför – nu visar det sig att det var klimataktivister som stormat banan, enligt Dagbladet.

ANNONS
|

Det var precis dags att dra igång 1 500 meter på Diamond League-galan i Zürich. Då började buropen eka över arenan och för TV-tittarna var det omöjligt att förstå varför. För TV-bilderna visade inte varför.

Först fick löparna ställa sig redo igen efter en tjuvstart.

Då började buropen.

Något som först var svårt att förstå även för de som var på plats. Men enligt Dagbladet var det en klimataktion där personer tagit sig in på banan.

– Det var inte särskilt överraskande. Jag är glad att våra vakter tog itu med det snabbt och att ingen skadades. Vår säkerhetspersonal hanterade det snabbt och hade situationen under kontroll, säger tävlingens presschef Elisabeth Walden till Dagbladet och berättar även att de stängs av i fem år.

ANNONS

På galan deltog bland annat Armand Duplantis. Den svenske stavstjärnan vann sin tävling utan större problem efter att han klarat ett hopp på sex meter. Direkt efteråt skickade han upp ribban på 6.23.

Försökte på världsrekord: ”Kände mig lite seg”

Världsrekordshöjden, men det gick inte vägen den här gången.

– Jag kände mig som sagt lite seg och det blev som en väckarklocka för kroppen att skicka upp ribban på 6,23. Jag är lite överraskad att jag var så pass nära faktiskt, säger han i SVT.

Nästa tävling för Armand Duplantis är Finnkampen i Stockholm på söndag.

– Det här ger mig mycket självförtroende inför de sista tävlingarna för säsongen. Känslan är att jag kan klara det (6,23), säger han.

Kanske blir det ett världsrekord då.

ANNONS