Lasse Berg Johnsen låg bakom Malmös seger.
Lasse Berg Johnsen låg bakom Malmös seger. Bild: Anders Bjurö/TT

Hemma mot Klaksvik blev det seger med 4–1.
– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match, säger Malmös Isaac Kiese Thelin.

Klaksvik från Färöarna var förra säsongens stora sensation i Europaspelet. De slog ut bland annat Häcken i Champions League-kvalet och kvalificerade sig sedermera till gruppspelet i Conference League.

Men för de regerande svenska mästarna Malmö blev fjolårets skrällgäng en munsbit.

– En bra första match, vi gör fyra mål. Jag tycker att vi gör en väldigt bra match. Det var bud på fler, men fyra mål är bra, säger Kiese Thelin till MFF Play.

Malmö tog kommandot direkt i matchen som var den första i den andra omgångens kvalrunda. Erik Botheim klackade fram till Lasse Berg Johnsen som dundrade in 1–0 från distans i den 21:a minuten. Innan halvleken var över hade Hugo Bolin hunnit med att peta in 2–0 och Berg Johnsen trycka in ännu ett distansskott till 3–0.

Klaksvik reducerade sedan i den andra halvleken. Árni Frederiksberg – en av huvudrollsinnehavarna i förra säsongens Europasaga – tryckte in en volley till 3–1.

Men det var Malmö som fick det sista ordet. Søren Rieks höll sig framme och satte 4–1.

Ett mål som blev matchens sista. Returen spelas på Färöarna om en vecka.

– Vi ska bara fortsätta på det här sättet i nästa match, konstaterar Kiese Thelin.

Om Malmö går vidare från dubbelmötet väntar vinnaren i mötet mellan grekiska Paok Thessaloniki och Borac Banja Luka från Bosnien-Hercegovina.