Tokmac Nguen satte 2–2-målet för Djurgården borta mot österrikiska Lask Linz i Conference League-premiären. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Efter bjudningar – Djurgården räddade en poäng

Två misstag kostade två baklängesmål för Djurgården i Conference League-premiären.
Men Stockholmslaget reste sig från 0–2-underläget borta mot Lask Linz och räddade en poäng. Mötet i Österrike slutade 2–2.

Det är en klyscha att misstag är dyrbara ute i Europa, men för Djurgården var det en sanning borta mot österrikiska Lask Linz i Conference League-premiären.

Efter 49 minuter låg Stockholmslaget under med 0–2 efter två bjudningar.

Vid 0–1-underläget i den 26:e minuten var det miss i kommunikationen mellan målvakten Oscar Jansson och försvararen Adam Ståhl som ledde till att Valon Berisha kunde sätta ledningsmålet. Detta i ett princip öppet mål efter att Jansson försökt rädda upp situationen.

Fyra minuter in på andra halvlek svarade Jansson för en huvudlös utrusning, Florian Flecker rann förbi och kunde ur snäv vinkel skicka in 2–0.

Ridå för Djurgården? Icke.

Dansken August Priske värvades i somras och nu svarade han för sitt första mål i Djurgårdströjan när 20-åringen stötte in reduceringen från nära håll i den 57:e minuten.

Åtta minuter senare var det kvitterat när inhopparen Tokmac Nguen – efter fem minuter på planen – drog till från distans.

Båda lagen hade därefter lägen för att avgöra, men 2–2 stod sig matchen ut.

I nästa omgång av Conference League väntar portugisiska Vitória Guimarães för Djurgården hemma på Tele2 arena den 24 oktober.