Efter bragdvändningen – Sverige ställs mot Kina i final

Sverige får, som väntat, tuffast tänkbara finalmotstånd.
Då skickar Truls Möregårdh en passning till det kinesiska laget.
– Det är inte kul att se ett lag göra en sån vändning som vi gör, säger han.

ANNONS
|

När Anton Källberg hade vunnit sin matchboll mot Tomokazu Harimoto och fullbordat den hel osannolika OS-semifinalen var det mest en teknikalitet som återstod när Sveriges finalmotståndare skulle utses.

Absolut, matchen mellan värdnationen Frankrike och totaldominanten Kina skulle spelas, men ...

– … men sen kommer det såklart bli Kina i finalen, konstaterade Truls Möregårdh efter vinsten mot Japan.

Truls Möregårdh hade såklart rätt.

Den kinesiska trojkan beståendes av världsettan Chuqin Wang, världstvåan Fan Zhendong och 35-årige legendaren Ma Long besegrade Frankrike i tre raka matcher.

I och med detta stod det helt klart att Truls Möregårdhs andra OS-final på fem dagar blir mot det tuffaste tänkbara motståndet, samtidigt som han är säker på att kineserna såg vad den svenska trion ställde till med mot Japan.

ANNONS

– De (Kina) har mycket självförtroende och det ska dem ha, men det är inte kul att se ett lag göra en sån vändning som vi gör, säger han.

Sverige inte nöjda – trots finalen

Samtidigt som Kina besegrade Frankrike i finalen hade svenskarna en dag som gick i vilans tecken. Batterier måste laddas upp, berättade förbundskapten Jörgen Persson.

– Planen är att vi tar en lugn förmiddag, sen får vi fundera lite. Men det blir nog inte tre pass i alla fall. Vi får se lite, men sova ut kommer vi nog göra. Kanske att någon vill träna lite bara för att hålla igång.

Sen, imorgon, väntar en urladdning. För svenskarna är väl inte nöjda nu?

– Nej, det är vi absolut inte. Vi ska jävlar försöka sätta dit kineserna så de blir stressade, säger Truls Möregårdh.

Anton Källberg är inne på samma spår efter segern mot Japan. Varför sluta nu?

– Vi har chansen att göra något mycket större, så vi laddar om för det och ger allt vi har, gör allt vi kan, för då blir det verkligen något speciellt.

Sista uppdraget: Riva kinesiska muren

”Något speciellt” är nästan en underdrift när det kommer till vad en seger för Kristian Karlsson, Anton Källberg och Truls Mörgårdh skulle innebära.

ANNONS

Den svenska trion har nu chansen att göra vad J-O Waldner, Mikael ”Äpplet” Appelgren och Jörgen Persson lyckades med – och blev odödliga för: Riva den kinesiska muren.

– Det är throwback till the old days med de gamla legendarerna. Det är kul att vi har lyckats komma dit, där de var. Förhoppningsvis ska vi kunna göra det lika bra som de gjorde det, när de rev muren. Så det är bara att tro på det, säger Truls Möregårdh.

Källberg tar vid:

– Tänk om man skulle göra det? De har vunnit alla guld sedan lag kom till OS och jag vet inte när de inte vann ett VM senast. Så de har total dominans.

Han avslutar:

– Om vi inte tror på det, så finns det inte en chans att vi klarar det. Då kan vi lika gärna åka hem nu, det hade inte varit så kul. Men jag tror att vi alla är sugna på att ge det en ärlig chans.

LÄS MER:Anton Källberg avgjorde för Sverige

LÄS MER:Mattias Falck smsade Anton Källberg i semifinalen mellan Sverige och Japan

LÄS MER:Sverige till final i bordtennis

ANNONS