Komikern Jonatan Unge hade glömt bort att han godkänt nedläggningen av Della sport, säger han i senaste avsnittet av podden.
Komikern Jonatan Unge hade glömt bort att han godkänt nedläggningen av Della sport, säger han i senaste avsnittet av podden. Bild: Stefan Berg

Efter förvirringen – det ska hända med Della sport

Efter en dödsannons på Instagram uppstod förvirring kring podden Della sport. I alla fall för en av de medverkande själv, Jonatan Unge.
Nu berättar skaparna om framtiden för sportpodden.
– Jag trodde det var en pr-kupp, säger Jonatan Unge i senaste avsnittet av Della sport.

ANNONS
|

Under torsdagen meddelade Kristoffer ”K ” Svensson genom en dödsannons på Instagram att podden Della sport ska läggas ner den 13 oktober.

Men för samtliga inblandade var det inte helt självklart.

När GP ringde upp poddkollegan Jonatan Unge visste han ingenting om någon nedläggning, påstod han.

Men i fredagens avsnitt av Della sport inleder Simon ”chippen” Svensson med att fråga ut Jonatan om hans ovisshet – och påminner om att beslutet togs unisont i en gruppchatt.

– De har ringt mig från massa olika tidningar, och när de ringde mig och sa vad som hade hänt hade jag glömt bort, säger Unge i podden och fortsätter:

ANNONS

– Ni har skött det här och jag har haft mitt huvud i ... vissa skulle säga i röven och vissa skulle säga bland molnen. Jag har haft tankarna på annat håll.

Chippen kontrar då med:

– När vi skriver att vi lägger ner Della sport i en chatt då är det inte viktigt för dig?

– Det skymtade förbi men det hade inte satt sig på djupet. Men när någon sa att det skulle bli det sista avsnittet då blev jag lite chockad, svarar Jonatan Unge.

Finns kvar – i annan form

Efter en kort diskussion kring vem som visste vad avslutar Simon Svensson med att förklara att alla tre var faktiskt med på att poddens sista avsnitt spelas in den 13 oktober, på dagen tio år sedan det första avsnittet spelades in.

Men Jonatan Unge verkar märkbart fortfarande förvirrad.

– Jaså det ÄR det sista? Jag trodde det var en pr-kupp. Det är alltså det sista, gud vad sjukt. Har jag alltså röstat ja till detta? Gud vad jag måste skrolla i den där tråden ...

Men podden försvinner inte helt ur etern. Det som sker är att Della sport och Della arte läggs ner, kvar blir Della monde som öppnar upp för mer konstnärlig frihet för skaparna, menar Simon Svensson.

ANNONS

– Så det kommer komma ett avsnitt på fredagar, men det handlar inte bara om sport, säger han tröstande till Jonatan Unge.

LÄS MER:Förvirring kring besked att lägga ned populära podden Della sport

LÄS MER:Popstjärnan köper in sig i favoritklubben

ANNONS