Elfsborgstränaren nöjd efter mardrömsstarten

ANNONS
|

1-0 efter en och en halv minut, mardrömsstart har sällan varit ett mer passande ord för Elfsborg. När Blåvitt i 23:e minuten dessutom kunde göra 2-0 var det inte mycket som talade för boråsarna.

- Vi hamnade i ett jobbigt läge med 0-2 efter en relativt jämn första halvtimme. De gör två mål på fasta situationer där vi inte riktigt gör vad vi ska, säger tränaren Magnus Haglund.

Första målet såg från läktaren ut som ett taffligt ingripande av målvakten Johan Wiland, men den starka vinden kan ha inverkat.

- I vinden blir det svårare att ta en sådan boll, men med facit i hand kommer ju Wiland fel i den situationen, säger Haglund.

ANNONS

- Jag är helt säker på att ta den när jag kommer ut. Jag hade tio gånger av tio gjort samma sak igen. IFK:aren är ju helt ren. Men vinden tar tag i bollen och ställer mig, kommenterar Wiland målet.

Även 2-0 beskrivs av Haglund som ett litet misstag.

- Martin får en jätteknuff i ryggen och står dubbelvikt när Wallerstedt nickar in bollen, vi får diskutera över hur vi skall göra i sådana lägen framöver.

Matchen kryllade av tvivelaktiga situationer och det blev mot slutet en ganska grinig tillställning både på plan och läktaren. IFK-spelarna var övertygade om att den straff som Stefan Ishizaki kvitterade på var feldömd. Även tränarna var oense.

- Jag har ju en risig position, men Alexandersson viker rutinerat in före och backen tar både boll och ben. End of discussion, säger Haglund.

- Jag håller inte med Magnus om att straffen var rätt dömd. Det är bara att kolla på var bollen hamnar sen. I mina ögon är det en klockren brytning, säger Stefan Rehn.

- Det blir ju bara trams, kommenterar Haglund Rehns klagomål.

- Det är sällan jag säger något mot domaren, men i dag måste jag göra det, jag tycker det är en klockren brytning, fortsätter Rehn.

ANNONS

Stefan Ishizaki, spelaren bakom Elfsborgs vändning är långt ifrån nöjd med matchen.

- Det är väl kul att göra två mål. Men det är ingenting mot tre poäng, och det blev det inte nu, säger en uppenbart besviken Ishizaki.

Efter den tunga första halvtimmen gjorde Haglund en taktisk förändring. Stefan Ishizaki och Daniel Mobaeck bytte kant. Något som visade sig lyckosamt.

- Hjalmar Jonsson har jag ett övertag på, så känns det. Jag har mött honom många gånger och gjort bra matcher varje gång.

Haglund är trots de inledande misstagen inte lika missnöjd som Ishizaki.

- Tvåmålsunderläge tidigt i matchen inför storpublik. Svaga karaktärer kanske flyr sådana uppgifter, starka presterar bättre. Jag har ett lag fyllt med starka karaktärer.

Psykologiutbildade Haglund pekar ut Ishizakis reducering strax före paus som nyckeln.

- Vi gör ett mål i slutet av första, går in i paus och känner att vi nog skall få med oss någonting härifrån.

Till nästa allsvenska match får man tillbaka avstängda Denni Avdic och James Keene. Men nya avstängningar på mittbacken Andreas Augustsson och balansspelaren Jari Ilola oroar.

- Jämförelsen i år blir hela tiden med förra året. Vi hade ett helt annat flyt då, vi kunde rulla på med samma lag hela året, säger Haglund.

ANNONS

ANNONS