Emma Mihailovic kom till Sävehof som 16-åring.
Emma Mihailovic kom till Sävehof som 16-åring. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Emma Mihailovic förlänger med IK Sävehof

Hon har gått från klarhet till klarhet sedan hon kom till Partillelaget för fyra år sedan.
Nu är det klart att Emma Mihailovic skriver långtidskontrakt med Sävehof.

ANNONS
|

Emma Mihailovic är en av Sävehofs bästa spelare. Förra året skrev hon ett 2,5 år långt kontrakt med klubben, men nu är det klart att hon är här för att stanna – lite längre.

Den 20-åriga niometerspelaren har skrivit på långtidskontrakt med Sävehof, meddelar klubben på sin hemsida. Det nya kontraktet gäller till 2028.

– Hon är en väldigt duktig spelare och det är jätteroligt att vi får lyxen att ha henne kvar, säger Jonathan Stenbäcken, sportchef i Sävehof.

”Kan bli en av ligans bästa”

Emma Mihailovic har imponerat både i försvar och anfall. När Sävehof tog hem SM-guldet i våras var Mihailovic den som stod för flest antal mål. Och hennes mångfacetterade profil som både center i försvar och vänsternia och mittnia i anfallet är det som gör henne så användbar menar Stenbäcken.

ANNONS

– På sikt tror vi verkligen att hon kan bli en av ligans bästa niometerspelare.

Mihailovic har i tidigare intervju med GP pratat om att hon har förhoppning om att ta sig utomlands i framtiden, men att det inte är något hon vill stressa fram.

– Det ska bli jättekul att fortsätta min resa i Sävehof några år till. Jag trivs i denna miljö och känner att det är en klubb som värnar om utvecklingen av unga spelare. Åren hittills har varit superroliga och lärorika och ser därför fram emot nästkommande säsonger i Sävehoftröjan, säger Emma Mihailovic i pressmeddelandet.

LÄS MER:Emma Mihailovic, 20, spås bli Sävehofs nästa stora stjärna

LÄS MER:Nytt SM-guld – då lämnar sex spelare Sävehof

ANNONS